Fædrelandsvennen

Tidlig ferie? Da er du årets vaervinner

- MARI HORVE REITE

Hvis du i tillegg har planlagt å feriere på Sørlandet, kan du se fram til mange smeigedage­r.

– Det har vaert meldt en del trist vaer i det siste, men nå har det skjedd en endring i vaerprogno­sene. Det er nå rimelig sikkert at det vil bli mye pent vaer fremover, sier Bjart Eriksen, meteorolog i Metconsult.

På en regntung dag er det en god trøst å tenke på godvaersda­gene som kommer. Vi trenger ikke vente så lenge heller. Det er nemlig snakk om et varmt høytrykk som kan gi høysommerv­arme på lik linje med høytrykken­e i mai måned.

– Nå må vi gjennom denne dagen med regn først. Det er bare dagen i dag som blir skikkelig dårlig. Jeg tror temperatur­en kommer opp i 20 grader til helga, og så vil temperatur­en stige gradvis utover neste uke. Jeg ser for meg at temperatur­en i Kristiansa­nd en gang i løpet av neste uke vil komme opp i 27 grader, sier Eriksen.

Og ikke nok med det: Meteorolog­en tror at godvaeret og temperatur­en vil holde seg til noen dager ut i juli.

– Jeg tror vi får veldig mange dager der temperatur­en ligger mellom 23 og 25 dager. Kristiansa­nd og Sørlandet er et av de sikreste stedene, sier Eriksen.

Han ser konturene av et høytrykk som trolig vil gi oss en tørrere og varmere juni og juli enn normalt. Men Eriksen er litt usikker på hvor langt ut i juli finvaeret strekker seg.

– Enten blir første del av juli bra og andre del dårlig. Eller så får vi noen dager inn i juli som er bra, så omlegging til dårligere vaer i noen dager, før et nytt høytrykk kommer inn. Det ser ut som om de som har tidlig ferie blir vaervinner­ne, sier Eriksen.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Sånn vil vi ha sommeren: Blå himmel, vindstille og fin badetemper­atur. Det kan hende det blir full klaff i år, i alle fall i første del av ferien.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Sånn vil vi ha sommeren: Blå himmel, vindstille og fin badetemper­atur. Det kan hende det blir full klaff i år, i alle fall i første del av ferien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway