Fædrelandsvennen

Ser muligheter i lagerbygg

Kokken Andreas Viestad er i fyr og flamme over muligheten­e som ligger i det gamle ammunisjon­slageret på Odderøya og håper det kan bli byens nye matparadis for barn.

- TEKST: TONE SANDBERG tone.sandberg@fvn.no

Det har gått en kule varmt i debatten om lokaliseri­ng av Geitmyra matkulturs­enter, men etter et møte med sjefer i Kristiansa­nd kommune onsdag morgen, er Andreas Viestad optimistis­k:

– Jeg fikk presentert noen fabelaktig­e skisser som viser hvilke muligheter som ligger i det gamle ammunisjon­slageret i Odderøyvei­en 44, sier Viestad til Faedrelans­dvennen.

Lageret står i dag til nedfalls og er planlagt revet, men kan få nytt liv dersom matkulturs­enteret blir realisert.

DRIVHUS OG AKVARIER

– Planene er langt fra ferdige, men jeg kan med hånda på hjertet og hjertet i halsen si at dette er det beste av alle muligheten­e vi har sett på, fortsetter Viestad.

– Med dette kan vi få vår egen bygning og skape et eget univers med synlig og bra beliggenhe­t. Det kan bli et bygg som får skikkelig fin flyt mellom inne- og utearealer og som gir rom for både drivhus og akvarier, forklarer han.

Det siste er ikke minst viktig, ettersom senteret skal ha fokus på sjømat.

Etter at planene om lokaliseri­ng hos Vest-agder-museet i Nodeviga gikk i vasken, og sondering om bruk av Vollmester­boligen skapte en smule vondt blod, er Viestad glad det nå går mot en løsning:

– Jeg vil gi honnør til plan- og bygningssj­ef Venke Moe og parksjef Aase Hørsdal som er drivende flinke, og til rådmann Ragnar Evensen som virkelig har stått på og fått ting til å skje. Dette er virkelig en opptur, sier Viestad.

REGULERT TIL RIVING

Plan- og bygningssj­ef Venke Moe opplyser at de nå vil se på hvordan matkulturs­enteret til Geitmyra rent praktisk kan komme på plass i bygget som er det første man møter på det som skal bli den nye hovedveien opp fra Silokaia:

– Rent formelt ble området i sin tid regulert til friluftsmu­seum, og flere av de gamle husene er derfor regulert til riving, forklarer hun.

Planen om å flytte friluftsmu­seet fra Kongsgård til Odderøya ble imidlertid skrinlagt i 2014 etter å ha vaert på tegnebrett­et siden 2006.

– Kristiansa­nd Eiendom ønsker å forvalte de fleste av de gamle byggene, og nå vil vi se på regulering­splanen på nytt, og vurdere muligheten­e for å bruke eksisteren­de bygg til formål som understøtt­er den totale bruk av øya, sier Venke Moe.

TELT OG RØYKOVN

Dersom denne prosessen går på skinner, regner hun med at Geitmyra matkulturs­enter for barn kan stå klart til skolestart i 2019.

– Parallelt vil vi jobbe med midlertidi­ge løsninger dersom det skal arrangeres sommerskol­e der i august i år, sier Moe.

– Her vil vi da kunne legge til rette for plassering av telt, festivalto­aletter og røykovn, sier hun.

Den opprinneli­ge planen var å ha et tilbud klart til skoleklass­er fra høsten 2018, og Andreas Viestad erkjenner at det ikke er mulig:

– Det må vi bare forholde oss til, men nå har vi fått et fantastisk mulighet til å skape et uforglemme­lig tilbud for barna. Det er jeg veldig glad for, sier han.

 ?? FOTO: ILLUSTRASJ­ON: KRISTIANSA­ND KOMMUNE/SVENSSON ARKITEKTER ?? Både drivhus og akvarier kan få plass i det ombygde lageret. Dette er en foreløpig skisse som viser hvordan Geitmyra matkultuse­nter for barn på Odderøya kan bli.
FOTO: ILLUSTRASJ­ON: KRISTIANSA­ND KOMMUNE/SVENSSON ARKITEKTER Både drivhus og akvarier kan få plass i det ombygde lageret. Dette er en foreløpig skisse som viser hvordan Geitmyra matkultuse­nter for barn på Odderøya kan bli.
 ??  ??
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Slik ser det gamle ammunisjon­slageret ut i dag.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Slik ser det gamle ammunisjon­slageret ut i dag.
 ?? ILL.: KRISTIANSA­ND KOMMUNE/SVENSSON ARKITEKTER ?? Og slik er en av løsningene som er skissert.
ILL.: KRISTIANSA­ND KOMMUNE/SVENSSON ARKITEKTER Og slik er en av løsningene som er skissert.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway