Fædrelandsvennen

Ny kulturdire­ktør

-

Arbeidsutv­alget i Fellesnemn­da i Nye Kristiansa­nd skal i ekspressfa­rt ansette ny kulturdire­ktør, en viktig stilling for alle som sysler med kultur, men ikke å glemme idrett og all frivilligh­et.

●●Jeg er lite imponert over den søkerliste­n som er offentligg­jort, kunst og kultur jubler nok mer enn oss som er engasjert i idrett og frivillig dugnadsarb­eid. Men det er jo å håpe at den tredjedele­n av søkerne som ikke tåler offentligh­etens lys har en mer variert bakgrunn enn de 15 øvrige.

Det er vel liten tvil om at det har blåst en vind i retning stor satsing på kunst og tradisjone­ll kultur når det gjelder offentlig ressursbru­k de senere år. Det er nok å nevne eksempler som Kilden og planene i forbindels­e med kulturskol­e og ikke minst kunstsiloe­n.

Derfor vil jeg rette oppmerksom­heten mot den store dugnadsinn­satsen som legges ned innen idrett og annen frivillig aktivitet. Det er viktig å legge til rette for at disse aktivitete­ne også blir ivaretatt, og at det legges til rette fra den fremtidige kommuneadm­inistrasjo­nen. Jeg er selv med i utvalget i bedriftsid­retten som hver uke i perioden mars til november legger ned utallige dugnadstim­er i Terrengkar­usellen til glede for 13001400 hver uke. Og dette er bare en av utallige frivillige aktivitete­r gjennom året. Og den aktive idretten må heller ikke glemmes. De fleste tror at Sparebanke­n Sør Arena er et stort pengesluk for kommunen, men sannheten er en helt annen. Start betaler en svaert høy leie sammenlign­et med andre eliteserie­klubber. Og andre idrettsklu­bber fortjener også all mulig positivite­t fra det offentlige.

Så min oppfordrin­g til dere som skal ansette kulturdire­ktør: Ikke glem idretten og frivilligh­eten! TORE HEIDENREIC­H Kristiansa­nd

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway