Fædrelandsvennen

Kinesisk elbil vises i Norge

- TOR MJAALAND

Norge er attraktivt for det stadig voksende elbilmarke­det. 29. juni presentere­r kinesiske Byton sin elbil i Oslo.

Og det er litt av en bil de skal vise fram. Det dreier seg fortsatt om en såkalt konseptbil som ble vist frem for første gang på Internatio­nal Consumer Electronic­s Show (CES) i Las Vegas. Bilen er en premium elektrisk SIV som skal produseres i Nanjing i Kina. Byton sier selv at det er en bil der det digitale er tatt i bruk på en helt annen måte enn i andre biler. Et eksempel på det er gigantskje­rmen på 1,25 meters lengde og 25 cm høyde på dashbordet. Det er montert skjermer på rygg til forsetene slik at også baksetepas­sasjerene kan leve digitalt. Konseptutg­aven, som også skal vaere kjørbar, vises frem på Aker brygge i neste uke. Byton kaller bilen for en SIV, ikke SUV, og bokstavene skal stå for «Smart Intuitive Vehicle».

Startprise­n skal vaere på 45.000 dollar, hvilket vil si rundt 10.000 dollar høyere enn for Teslas «folkeutgav­e» Tesla 3. Ifølge tidligere uttalelser fra Byton skal den vaere klar for det kinesiske markedet neste år, og for USA og Europa i 2020. At bilen vises fram i Norge allerede nå, viser at Byton tar det norske elbilmarke­det på stort alvor.

Det opplyses at bilen får en elektrisk rekkevidde på 520 km. 80 prosent av batteriet kan lades på 30 minutter.

I forbindels­e med Las Vegaspremi­eren ble det kjent at to motoralter­nativer blir tilgjengel­ig. En versjon får 200 kw og 400 Nm dreiemomen­t med bakhjulsdr­ift. Det kommer også en utgave med 350 kw og 710 Nm og 4x4, heter det i pressemeld­ingen fra Byton.

Konseptbil­en er på 4,85 meter og har 22 tommers hjul. Bak selskapet står kinesiske interesser, men det er startet av tidligere ansatte hos blant annet, Nissan, Tesla og BMW.

I forbindels­e med lanseringe­n av konseptbil­en, ble det opplyst at de skal ha autonomini­vå 4 på neste bil. Per i dag er for eksempel Teslas biler med «Autopilot» på nivå 2, skriver nettstedet tek.no. Automatniv­åene er inndelt fra 1, som innebaerer en viss førerassis­tanse, til nivå 5 med full automasjon.

 ?? FOTO: BYTON ?? Dette er konseptbil­en fra Byton som skal vises fram i Oslo neste uke.
FOTO: BYTON Dette er konseptbil­en fra Byton som skal vises fram i Oslo neste uke.
 ?? FOTO: BYTON ?? En gigantisk skjerm på 1,25 meters lengde og 25 cm høyde dekker dashbordet.
FOTO: BYTON En gigantisk skjerm på 1,25 meters lengde og 25 cm høyde dekker dashbordet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway