Fædrelandsvennen

Våg FK klar for åttedelsfi­nale i NM

- TOTTO DAHLUM,

En overbevise­nde 3-1-seier mot Store Bergan sikret i helga Våg J16-1 billett til åttedelsfi­nale og hovedrunde­n i høstens NM.

Åttedelsfi­nalen, som skal spilles i august, innebaerer at Vågs jenter nå er blant de 16 beste lagene i denne årsklassen. Og det til tross for at kun én av jentene som spiller på laget er født i 2002, og dermed holder 16 års alder. De aller fleste av jentene fyller 15 dette året, mens noen av dem faktisk bare blir 14 i løpet av sesongen. En ung og meget spennende gjeng, med andre ord.

Kampen på søndag mot Store Bergan startet litt famlende for Vågs del. Fightervil­jen var til stede hele tiden, men det store spillet uteble. Likevel kapret de hvite og grønnkledt­e den første scoringen, på dødball. Og hvilken scoring det ble. Ane Andresen la en presis corner på pannebrask­en til en høytsveven­de Emma Pettersen. Det presise hodestøtet var det lite for keeper å gjøre noe med, og jentenes jubel bar bud om en god dag på Karuss.

Store Bergan ville det annerledes – om ikke annet for en liten stund. 1-1 og balanse i resultatre­gnskapet brakte ny spenning inn i kampen. Omgangen fortsatte å bølge frem og tilbake.

Våg-jentene har heldigvis mange offensivt gode fibre i laget, og trøkket som jentene satte inn utover 1. omgangen ga resultater. Stine Alida Hansens oppofrende spill i duell med keeper endte i en retur i beina på landslagsa­ktuelle Emma Pettersen. Snakk om å vaere på rett sted til rett tid! Behersket og kontroller­t satte hun inn 2-1-målet, og nok en gang utspant det seg jubelscene­r på Karuss.

Var første omgang spennende, så fremstod den andre som tilsvarend­e lite spennende. Mesteparte­n av spillet foregikk på gjestenes banehalvde­l, dog uten at de store målsjansen­e ble produsert. Men det var det bare desto mer kjaerkomme­nt at Iselin «Ronaldo» Glomset knallet inn 3-1 på vidunderli­g vis. Frisparket hennes fra 18 meter duppskrudd­e over muren og smalt i tverrligge­ren før den gikk ned i gresset – godt over målstreken. Ikke nødvendig med goal line-technology der, nei.

Til tross for at vestfoldin­gene våknet litt til liv etter denne scoringen, ble det med sjansen som førte til kanonredni­ngen fra Vågkeeper Siri Nat Olsen. Takk for den, Siri!

Våg FK – Randesund IL 6-1, Våg FK – Gimletroll 2-0

Kragerø IF – Våg FK 1-3, Våg FK – Store Bergan 3-1

Nå venter vi i spenning på hvem som blir motstander i åttedelsfi­nalen – og ikke minst om det blir borte- eller hjemmekamp.