Fædrelandsvennen

Klassekame­rater på landslaget

Xiaolong You (16), Mina Sofie G. Pedersen (16), Camilla Hennig-olsen (16) og Live Klaeboe Ødegård (16) går i samme klasse på Holte skole – og er på landslag i sine idretter.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Det å pushe grenser, og nå lenger en ditt eget lag er moro, sier Live Klaeboe Ødegård fra Kristiansa­nds Turnforeni­ng.

Hun er en av fire 16-åringer i samme tiendeklas­se på Holte skole som er på landslagsn­ivå.

Live Klaeboe Ødegård i turn, Camilla Hennig-olsen i håndball samt Mina Sofie Pedersen og Xiaolong You i fotball.

LEGGER TIL RETTE

De tre siste årene har sportsentu­siast og laerer Irene Jåtog Flak vaert en viktig støttespil­ler for de talentfull­e elevene. Det har betydd mye for satsingen deres.

– Laererne legger bra til rette for oss, men vi kan trekke frem spesielt Irene. Hun er den laereren som gir beskjed videre til de andre laererne om vi ikke kommer på skolen. Det har betydd spesielt mye for meg når jeg har vaert på samlinger, sier håndballta­lentet fra Randesund, Camilla Hennig-olsen.

Olsen har vaert på tre samlinger før det nylige uttaket til J16 landslaget. I slutten av juni er hun klart for sin første turnering med flagget på brystet.

Laerer Flak forteller at hun selv har aktive døtre i turn og håndball. Dette har ført til at hun har fulgt spesielt godt med på Ødegaard og Olsen, som ofte er i samme hall for å konkurrere.

– Jeg har sett Live i turnhallen og Camilla på håndballba­nen. Xiaolong og Mina har jeg sett knuse de andre klassene i fotball på skolen. Det er veldig gøy. Vi har hatt mange flinke på skolen, men det er spesielt å ha fire elever på landslag i en klasse, sier Flak med et fornøyd smil.

SKOLE OG IDRETT

Med 30 elever i klassen, er miljø en sentral faktor for elevene og laererne.

– Det er en veldig aktiv klasse som er med på å skape et godt miljø. Elevene er positive til skole og er interesser­t i å gjøre det bra på begge fronter. De er gode ambassadør­er for både sport og skole, sier Flak.

Tidligere Vigør-, Randesundo­g nå Start-spiller Xiaolong You forteller at Kristoffer Ajer er forbildet hans, men ikke uten grunn. Ajer fikk hadde 18 seksere på vitnemålet da han gikk ut av vide- regående.

– Ajer viser at kombinasjo­nen skole og fotball er mulig. Han klarer å prestere både på banen og på skolebenke­n, sier You som er ble tatt ut på G16 landslaget tidligere i år.

Han har vaert med til Spania på samling tidligere i år der han spilte mot India. Nå skal han vaere med utfordrerl­andslaget på talentleir i Porsgrunn i slutten av juni.

FAST PÅ J16-LANDSLAGET

– Vi har en sporty klasse med stor variasjon fra sportsdans, ballett, friidrett og de idrettene vi holder på med. De fleste i klassen driver med idrett, sier Amazon Grimstad-spilleren Mina Sofie Pedersen som ble tatt ut til J15 landslaget i fjor høst, og som nå er på J16 landslaget.

Siden da har hun spilt landskampe­r i Hamar, Belgia, Serbia, Italia og har vaert en sentral spiller på laget, der hun blant annet er i kapteinste­amet.

Den ivrige gjengen forteller at det betyr mye for dem at laererene bryr seg og viser interesse.

– Jeg tror vi hadde vaert mindre ”close” hvis de ikke hadde brydd seg. Det skaper god kjemi mellom laererene og elevene, sier Ødegård.

– Etter en samling kan det vaere tungt å komme på skolen en mandagsmor­gen. Vi får alltid et smil først, så spør de om det har gått bra. De viser at de bryr seg om oss, legger Olsen til.

❞ Det er en veldig aktiv klasse som er med på å skape et godt miljø. Elevene er positive til skole og er interesser­t i å gjøre det bra på begge fronter. IRENE JÅTOG FLAK, laerer

 ??  ??
 ?? FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT ?? Xiaolong You (16, f.v.), Mina Sofie G. Pedersen (16), Camilla Hennig-olsen (16), Live Klaeboe Ødegård (16).
FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT Xiaolong You (16, f.v.), Mina Sofie G. Pedersen (16), Camilla Hennig-olsen (16), Live Klaeboe Ødegård (16).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway