Fædrelandsvennen

Venter 20.000 besøkende

Konserter, utstilling­er og aktivitete­r er blant ingrediens­ene under Lillesands­daene.

- LILLESAND

– Hvem som arrangerer? Vi er en dugnadsgje­ng av privatpers­oner som synes dette er veldig moro. De fleste av oss tar ei ukes sommerferi­e nå, for det går i ett, sier leder Kari Berntsen.

Lillesands­daene er en kulturfest­ival for hele Lillesand. Lag, foreninger, kunstnere, unge talenter er i gang med utstilling­er, konserter, aktivitete­r og alle mulige slags opplegg. Samtidig leies det inn en del kjente navn til konserter på kveldene.

ÅPNER LØRDAG

I år er det 41. gang Lillesands­daene arrangeres. Det begynte så smått i går med sommerfest for byens pensjonist­er på Beddingen og fortsetter i dag.

Da skal ordfører Arne Thomassen foreta den offisielle åpningen. Fram til neste søndag vil det foregå rundt 100 arrangemen­ter med smått og stort.

KALDVILD

– I år avslutter vi med noe helt nytt. Vi skal ha storkonser­t med Jan Eggum, Halvdan Sivertsen i den nye fantastisk­e konferanse­salen på Kaldvild Gård, forteller pressesjef, Kristoffer Thomassen.

Du kan kjøre Gråtass gjennom byens gater, eller delta på en av bussturene som kommunen arrangerer for byens eldre. Gratis busstur med mat og ordfører Arne som guide er blitt tradisjon.

– Jeg var selv med på en av de turene. Ordføreren har stor lokalkunns­kap og fortalte ting om Lillesand jeg ikke ante selv en gang, sier Kari Berntsen.

Konserten med Stavanger kameratene på Havnetomta onsdag, virker å bli et høydepunkt. 500 billetter er allerede solgt.

– Vi er en stor dugnadsfes­tival som får det til å koke i Lillesand uka før turistene kommer. Torsdag er det handelens dag, men det er så moro å se hvor mye aktivitete­r og at byen har så mange flinke folk, sier Berntsen.

INNBYGGERE­NES EGEN

Det var i 1978 kultursekr­etaer Dagny Anker Gevelt (senere kulturdire­ktør i Kristiansa­nd), satte i gang sommerfest­ivalen. Ni år senere sa politikern­e stopp grunnet pengemange­l. Da engasjerte Lillesands­posten og byens ildsjeler seg. Siden har Lillesands­daene bare vokst som innbyggern­es egen festival TEKST: ODD-INGE RØNNING ULEBERG odd.inge.uleberg@fvn.no

 ??  ??
 ?? FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG ?? Kristoffer Thomassen og Kari Berntsen venter over 20.000 mennesker til Lillesand under Lillesands­daene.
FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG Kristoffer Thomassen og Kari Berntsen venter over 20.000 mennesker til Lillesand under Lillesands­daene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway