Fædrelandsvennen

Oppholdsva­er i hele Agder

Sol, grei temperatur, sur vind og (nesten) fritt fram for bålbrennin­g.

- TEKST: ERLEND OLSBU erlend.olsbu@fvn.no

Det ser i hovedsak greit ut. Det blir ingen intens varme, men gradestokk­en kan bikke 20 grader enkelte steder, sier meteorolog Espen Biseth Granan hos Meteorolog­isk institutt.

Han opplyser at det meldes oppholdsva­er i hele Agder sankthansa­ften.

LAV SKOGBRANNF­ARE

– Det er ingen nedbør i vente, men det kan bli litt vind. I Kristiansa­nd og vestover kan vinden bli litt sur. Det er meldt nordvestli­g stiv kuling i perioder, men hvis du finner en lun plass kan det nok bli ganske trivelig likevel, sier Granan.

Nedbøren den siste uka har ført til at skogbrannf­aren i Agder nå er liten.

– Det er mange plasser som det nå er fullt forsvarlig å tenne sankthansb­ål. Det betyr ikke at brannvesen­et sier at det er fritt fram. Det er den enkelte som må vurdere om det er forsvarlig. Vi gir ingen generell tillatelse og det er den som tenner bål som er ansvarlig, sier brannsjef Jan Røilid i Kristiansa­ndregionen brann og redning.

ADVARER MOT VINDEN

Han ber folk vaere oppmerksom­me på at sterk vind kan bidra til farlige situasjone­r.

– Sterk vind kan føre til at noen steder ikke egner seg. Det har vaert en del nedbør i det siste, men to dager med vind kan gjøre at gresset er tørt igjen, sier Røilid.

I Kristiansa­nd inviterer kommunen igjen til byfest på Tangen. Barnebålet tennes klokka 18.30, mens det store bålet tennes klokka 21.30.

I Vennesla var det planer om å ha bål på storskjerm, hvis totalforbu­det ikke ble opphevet. Nå er planene endret.

– Nå blir det skikkelig bål der borte. Dette blir tiårets feiring, sier Ove Svendsen, primus motor for Vindbjarts arrangemen­t på Vigeland Hovedgård.

 ?? FOTO: TORSTEIN ØEN ?? For sjette året på rad blir det sankthansb­ål på Tangen i Kristiansa­nd. Bildet er fra feiringen i 2013.
FOTO: TORSTEIN ØEN For sjette året på rad blir det sankthansb­ål på Tangen i Kristiansa­nd. Bildet er fra feiringen i 2013.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway