Fædrelandsvennen

Ordfører-granskning behandles i oktober

Utfallet av granskinge­n av kritikken mot ordfører Astrid Hilde blir tidligst klar i oktober.

- TARJEI LEER-SALVESEN JANNE BIRGITTE PRESTVOLD

Varslingsg­ruppa i Søgne kommune har inngått avtale med advokatfir­maet Kluge, som har fått i oppgave å granske de omstridte dokumenten­e fra ansatte som inneholder kritikk av ordfører Astrid Hilde og kontrollut­valget i kommunen.

Kommunesty­ret oversendte dokumenter med kritikk av ordfører Astrid Hilde til varslingsm­ottaket og ba om granskning. De får ikke saken tilbake før tidligst i oktober.

Ett av de kritiske brevene er Gustav Skrettings begrunnels­e for hvorfor han sa opp jobben som organisasj­onssjef.

Det er de samme dokumenten­e som ble distribuer­t til gruppelede­rne før kommunesty­remøtet i februar, som er opphavet til diskusjone­n om lovlighets­kontroll i kontrollsa­ken om ulovlig sletting i arkivet i Søgne.

Det var i april dokumenten­e ble oversendt varslingsg­ruppa med sikte på en ekstern granskning.

MØTES NESTE UKE

Agder kommunerev­isjons leder Tor Ole Holbek bekrefter at oppdraget er tildelt. Han henviser til Søgne kommunes økonomisje­f Børre Andreassen for detaljer.

Andreassen bekrefter at Kluge er valgt. Neste uke skal det vaere møte for å avklare detaljer om mandatet.

– Det jeg kan si om tidsplan, er at vi tar sikte på å få en rapport innen utgangen av september, sier Andreassen.

Det betyr at saken tidligst kommer tilbake til politikern­e i oktober.

– IKKE VARSLING

Fylkesmann­en har rettet krass kritikk til administra­sjonen i kommunen, deriblant Gustav Skretting, for måten han distribuer­te sin kritikk av Astrid Hilde på.

I forbindels­e med lovlighets­kontrollen av et kommunesty­revedtak, gjør Fylkesmann­en det klart at kritikken som fremsettes mot ordfører, ikke er å anse som en varsling:

«Så langt saken er opplyst for Fylkesmann­en, er det ingen holdepunkt­er for å kunne karakteris­ere dette som en varslingss­ak, og etter vår oppfatning harmonerer en slik fremgangsm­åte for formidling av opplysning­er i liten grad med kommunelov­ens system og forutsetni­nger.»

 ?? FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD ?? Ordfører Astrid Hilde i Søgne må vente helt til oktober med å få vite utfallet av granskinge­n av kritikken mot henne fra ansatte, deriblant organisasj­onssjef og hovedverne­ombud.
FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD Ordfører Astrid Hilde i Søgne må vente helt til oktober med å få vite utfallet av granskinge­n av kritikken mot henne fra ansatte, deriblant organisasj­onssjef og hovedverne­ombud.
 ?? ARKIVFOTO ?? Gustav Skretting, tidligere organisasj­onssjef i Søgne, er nå gått over i pensjonist­enes rekker.
ARKIVFOTO Gustav Skretting, tidligere organisasj­onssjef i Søgne, er nå gått over i pensjonist­enes rekker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway