Fædrelandsvennen

Spissene har ikke scoret siden 2. april: – Et problem vi må løse

- HENRIK GILL

Kristjan Floki Finnbogaso­n har scoret to mål denne sesongen. Han er den eneste Start-spissen med scoring så langt i Eliteserie­n.

– Det er helt åpenbart ikke godt nok. Det har ikke gått vår vei så langt, men jeg håper målene kommer etter hvert, sier Finnbogaso­n til Faedreland­svennen, etter å ha fått presentert den beskjedne statistikk­en.

Finnbogaso­n har vaert Starts førstevalg på topp denne sesongen, og har startet 11 av 12 kamper så langt. Forrige serierunde mot Strømsgods­et måtte han stå over pga. karantene.

– Jeg er ikke fornøyd med to mål etter så mange kamper, så jeg mener jeg burde gjort det bedre, sier han aerlig.

Handler det mest om uflaks eller udyktighet?

– Litt av begge deler. Vi har hatt litt uflaks, men vi har heller ikke skapt så mange målsjanser de siste kampene. Jeg fokuserer bare på å score mål i neste kamp, og med en selvtillit­sboost vil det gå bedre.

– HELE LAGETS PROBLEM

Kantspille­r Kevin Kabran mener hele laget må ta skyld for at Starts spisser ikke har levert flere mål denne sesongen.

– Det er et problem hele laget må jobbe med. Vi har ikke skapt nok sjanser som lag, og da er det ikke lett for spissene. Selv om kvaliteten er her, har vi ikke kommet opp på det nivået vi ønsker å vaere på, sier Kabran, som selv ikke har scoret i Eliteserie­n siden seriepremi­eren mot Tromsø.

SPÅR EN Tøff HJEMMEKAMP

Søndag kveld kommer Kristiansu­nd til Sør Arena. Start-treneren spår en tøff kamp mot sorttrøyen­e.

– KBK er et svaert tøft lag å møte. De er robuste, taktisk gode og vanskelige å vinne mot. De klarer å holde målprotoko­llen igjen slik at de har sjansen til å ta poeng i hver eneste kamp. Det viser at de er kloke. Kristiansu­nd har spilt jevnt i nesten samtlige kamper hittil denne sesongen, sier Rekdal.

– Det viktigste er å levere en god prestasjon som gjør oss kapable til å ta poeng mot KBK, legger han til.

Start spiller hjemme mot Kristiansu­nd søndag klokken 18.00.

 ?? FOTO: HENRIK GILL ?? Start-trener Kjetil Rekdal.
FOTO: HENRIK GILL Start-trener Kjetil Rekdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway