Fædrelandsvennen

Sverige kan skape tysk jordskjelv

- NTB

Regjerende verdensmes­ter Tyskland risikerer å ryke ut av Russland-vm etter to spilte kamper i gruppespil­let. Lørdagens kamp mot Sverige blir et drama uten like.

Det har aldri tidligere skjedd at Tyskland ikke har kommet seg videre fra gruppespil­let i fotball-vm. Det er bare mulig å tenke seg hvilke reaksjoner det vil skape i Europas mektigste nasjon.

Etter 0-1-tapet for Mexico i åpningskam­pen risikerer Tyskland å gjøre som Spania i 2014. Da var Spania regjerende verdensmes­ter etter finaleseie­ren i SørAfrika, men fire år senere var det slutt etter de to første kampene i gruppespil­let.

Selv uavgjort mot svenskene kan vaere nok til at Tysklands siste Vm-kamp blir betydnings­løs for dem selv om Mexico slår Sørkorea tidligere lørdag. I så fall er Sverige videre til åttedelsfi­nale med uavgjort mot Mexico i den siste kampen.

Mens et godt organisert Sverige ikke har sluppet inn mål på de tre siste kampene, er situasjone­n for tyskerne en helt annen. På de fem siste kampene er det kun blitt én seier, én uavgjort og tre tap. Og strengt tatt var ikke heller 2-1-seieren over Saudi-arabia i Vmoppkjøri­ngskampen 8. juni all verden å snakke om.

Tyskland har den siste tiden framstått som et langt svakere lag enn for fire år siden.

Spillerne vet hva det handler om.

– Vi er frustrert og skuffet. Det er opp til oss selv å rette på situasjone­n, sier keeperen Manuel Neuer.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway