Fædrelandsvennen

Bommet, filmet og rast

Alt gikk galt. Så berget Neymar og Brasil alt på overtid. Da kom gledeståre­ne.

-

Brasil så ut til å gå mot en ny uavgjortka­mp og dermed den svakeste Vm-starten siden 1978.

Neymar og Brasil hadde misbrukt store sjanser.

Neymar hadde blant annet forsøkt å filme seg til straffespa­rk.

Men på overtid ble en av VMS største favoritter reddet av gonggongen, eller rettere sagt Phillipe Coutinho.

Barcelona-spilleren sparket ballen kontant i mål etter å ha fått ballen fra Jesus.

Brasil-spillerne stormet mot sidleinjen og omfavnet hverandre.

Lettelsen var enorm etter overtidsmå­let.

For med kun uavgjort mot Costa Rica ville Brasil virkelig vaert i trøbbel.

Og på overtid av overtiden bredsidet Neymar inn 2–0-målet for åpent mål etter innlegg fra Douglas Costa.

Da gikk Neymar ned på kne og gråt.

Brasil var Brazzzzzzi­l

Brasil skuffet med 1–1 mot Sveits i den første omgangen.

Og de var ikke spesielt imponerend­e mot Costa Rica, heller.

Brasil hadde ballen mye, i første omgang var det 64–36 i ballinneha­v, men uten at de klarte å spille seg til store sjanser mot et godt organisert Costa Rica.

De var disipliner­te i forsvar og sterke i luften.

Det var tidligere Fredriksta­dspiller Celso Borges som hadde omgangens største sjanse, men avslutning­en etter et kvarters spill gikk rett utenfor.

Det var et vaklende Brasil der Neymar ved noen få anledninge­r viste sin klasse, mer hadde ikke en av VMS største favoritter å by på. Førsteomga­ngen var skuffende. Men de stormet ut av startblokk­ene etter pause.

så våknet Brasil

I løpet av de første minuttene

?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Fredag var det mye følelser hos Neymar. Han var tydelig frustrert etter flere missede sjanser, og et straffespa­rk som ble tatt bort. Etter kampen – da seieren var sikret – brast han sammen i midtsirkel­en.
FOTO: NTB SCANPIX Fredag var det mye følelser hos Neymar. Han var tydelig frustrert etter flere missede sjanser, og et straffespa­rk som ble tatt bort. Etter kampen – da seieren var sikret – brast han sammen i midtsirkel­en.