Fædrelandsvennen

E – så kom tårene

- TEKST: ERLEND NESJE

skapte Brasil mer enn de gjorde i hele første omgang.

Jesus headet i tverrligge­r, Coutinho var naer ved å plukke opp returen, og Neymar holdt på å styre en avslutning i mål.

Brasil trøkket til voldsomt og skapte sjanse på sjanse i åpningen av den andre omgangen.

Men Costa Rica har en god keeper i Keylor Navas. Han holdt dem inne i kampen.

Etter 72 minutter fikk Neymar en gedigen mulighet da han snappet ballen etter slurv i Costa Ricas forsvar. Men han satte ballen noen få centimeter utenfor mål fra 17 meters hold.

Neymar dro trøya over hodet og fortvilte.

straffen ble tatt bort

Det ville seg ikke for mannen mange har så høye forventnin­ger til.

Han gjorde mye bra. Men det var bare nesten foran mål.

Kvarteret før slutt forsøkte Brasils nummer 10 å filme seg til straffespa­rk.

Han falt veldig lett bakover etter en duell i Costa Ricas felt.

Dommer Björn Kuipers pekte først på straffemer­ket. Så ble han kalt bort til «Var-bua».

Der så dommeren fra Nederland at Neymar falt altfor lett. Han avslørte brasiliane­rens skuespill.

Neymar ble rasende og kastet ballen i bakken der han stod klar for å ta straffen.

Neymar var frustrert. Brasil var frustrert.

Men så dukket først Coutinho opp på overtid. Og deretter fastsatte Neymar selv sluttresul­tatet til 2-0.

Da kom tårene. Moskva Tilskuerka­pasitet: 45 000 kl. 14.00 TV 2 SISTE MØTE: Tabellen gruppe

GGRostov-nadonau Tilskuerka­p.: 45 000 kl. 17.00 NRK1 SISTE MØTE:

Sotsji Tilskuerka­pasitet: 45 000 kl. 20.00 TV 2