Fædrelandsvennen

Vil ikke la oppturen bli en hvilepute

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Søndag sikret han første seier som Start-trener, men Kjetil Rekdal mener likevel det er mye som kan forbedres.

Start spilte en av sine beste kamper i seieren mot Kristiansu­nd. Trener Kjetil Rekdal fant likevel mye å plukke på.

– Jeg ser klar fremgang. Vi klarer å stå imot i dårlige perioder, vi holder strukturen og begynner å vinne ballen høyere i banen enn vi har gjort før. Det er noen plusser som vi må bygge enda større. Men vi kan ikke slippe til målsjanser etter utspark fra keeper, og vi kan ikke misse sklitaklin­g som sistemann som gir Kristiansu­nd to enorme sjanser, påpeker Kjetil Rekdal.

Han har fått en god start som trener på Sørlandet med fire seriepoeng på to kamper, samt cupavansem­ent til kvartfinal­e. Start er ikke lenger en kasteball i eliteserie­n, og er nå á poeng med Stabaek på kvalifiser­ingsplass. Men Rekdal har slett ikke tenkt at oppturen skal bli noen hvilepute.

KNEKKE BORTEKODEN

– Vi har en lang vei å gå. Husk at vi fortsatt ligger på nedrykkspl­ass, og i de to neste kampene skal vi spille borte mot et sterkt Ranheim-lag, og hjemme mot Stabaek. Får vi null poeng på de to kampene er vi tilbake i en vanskelig situasjon, understrek­er 49-åringen.

– Men akkurat nå er dere for første gang på lenge á poeng med kvalikplas­sen?

– Ja, men vi må fortsette å sette sammen en rekke med gode resultater framover. Vi har fire poeng på de to siste kampene, og hvis vi holder det snittet, så. Men husk at Start ikke har vunnet på bortebane i eliteserie­n siden 2015. Det er en kode vi må knekke, sier den tidligere landslagsp­rofilen som får ilddåpen på bortebane mot Ranheim søndag.

Siden han overtok for Mark Dempsey har mye av fokuset vaert forsvarsar­beid, og å flytte spillere høyere på banen slik at ikke motstander­en skal få mulighet til å vinne ballen høyt på Starts banehalvde­l.

– På VELDIG GOD VEI

– Jeg synes vi har blitt mye mer framoverre­ttet i stilen. Men i en del tilfeller ser jeg fortsatt at de har lyst til å spille ballen bakover, og ender opp med trøbbel i eget forsvar i stedet for å fullføre angrepet. Det er klart at her er mye som må tas tak i. Jeg ser mange svakheter, sier Rekdal.

Heller ikke kaptein Espen Børufsen vil på noen måte friskmelde Start ennå.

– Dette var et steg i riktig retning, men det er langt igjen. Det viktigste for oss nå er at vi ser at vi er i posisjon til å vinne kamper, noe vi ikke har vaert i de siste månedene. Men jeg vil ikke friskmelde oss i det hele tatt. Men vi ser at også den offentlige strukturen begynner å ta form, noe jeg tror henger sammen med at vi vinner ballen høyere i banen, og at vi er flinkere til å ta vare på den. Slik sett er vi på veldig god vei, sier Børufsen - som nådde 300 kamper for Start i forrige eliteserie­kamp.

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Start-trener Kjetil Rekdal har ingen planer om å la Start-spillerne få hvile på laurbaeren­e. – Det er mye som må tas tak i, sier Rekdal.
FOTO: NTB SCANPIX Start-trener Kjetil Rekdal har ingen planer om å la Start-spillerne få hvile på laurbaeren­e. – Det er mye som må tas tak i, sier Rekdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway