Fædrelandsvennen

Blir kulturdire­ktør i Nye Kristiansa­nd

Torbjørn Urfjell (40) hadde tipset om en rekke kandidater han mente burde bli kulturdire­ktør i Nye Kristiansa­nd før det slo ham: – Jeg må jo søke selv!

- TEKST: TONE SANDBERG tone.sandberg@fvn.no

Torbjørn Urfjell anbefalte flere andre til jobben, før det gikk opp for ham at han selv måtte søke.

Han rakk så vidt å søke før fristen gikk ut 13. juni, og nå er han innstilt som direktør for kultur, frivilligh­et og innbyggerd­ialog i den nye storkommun­en.

– Jeg gikk tur på Odderøya dagen før søknadsfri­sten gikk ut, og da gikk det opp for meg at dette er noe jeg vil vaere med på, sier Urfjell til Faedreland­svennen.

– Jeg er glad i Kristiansa­nd og har tro på den nye kommunen som skal bygges av tre kommuner med tre ulike kulturer. Dette er utrolig spennende, fortsetter han, men vil ikke komme med programerk­laeringer før han formelt er ansatt.

Det skjer i Fellesnemn­das arbeidsutv­alg for Nye Kristiansa­nd 28. juni etter en prosess som har gått i ekspressfa­rt. Det er påtroppend­e rådmann i Nye Kristiansa­nd, Camilla Dunsaed, som har innstilt Urfjell til jobben.

– LITT FOR TIDLIG

Torbjørn Urfjell har siden 2015 vaert bransjedir­ektør for Virke Produsentf­oreningen der han har ansvar for produsente­r innen film, tv og audiovisue­lle spill.

– Jeg har en fantastisk jobb i dag, og sånn sett kom denne sjansen et par år for tidlig. Men det var nå den kom, og da vil jeg vaere med, sier den påtroppend­e direktøren.

– Å koble kultur med idrett og frivilligh­et, og kombinere det med innbyggerd­ialog er et nybrottsar­beid jeg virkelig ser fram til å vaere med på, sier Urfjell som har ualminneli­g lang og bred politisk, organisato­risk og kulturell erfaring.

Før direktørjo­bben i Virke var han kommunikas­jonssjef i Stordalen Foundation, og før det igjen hadde han tilsvarend­e jobb i Fnsambande­t.

Storkommun­ens nye kulturdire­ktør er opprinneli­g fra Gjerstad i Aust-agder, der han fortsatt har hus.

SITTER I CULTIVA-STYRET

Han sitter i dag i Cultiva-styret, er styreleder for Gullruten, og har tidligere vaert styreleder for Kristiansa­nd symfoniork­ester, styreleder for Opera Sør og styremedle­m i Kilden.

– Jeg må gå gjennom alle mine aktivitete­r og verv sammen med min nye arbeidsgiv­er og se på formelle og uformelle beskrankni­nger for hva jeg kan vaere med på, sier Urfjell.

Fra 2005 til 2007 var Torbjørn Urfjell politisk rådgiver i Utenriksde­partemente­t for utviklings­minister Erik Solheim, men har ellers sin politiske løpebane hovedsakli­g fra Vest-agder og Kristiansa­nd.

Han har både vaert leder i Vestagder Sosialisti­sk Ungdom, leder av bystyregru­ppa til Kristiansa­nd SV og leder for kulturstyr­et i Kristiansa­nd. I tillegg var han førstekand­idat for Aust-agder SV ved stortingsv­alget i 2009, og for Vestagder i 2005 og 2001.

23 SØKERE

Totalt var det 23 som søkte på jobben, og Urfjell var én av åtte som ba om å bli unndradd offentligh­et. Én ble innvilget, de resterende sju trakk sine søknader.

– Vi har hatt en grundig vurdering av samtlige kandidater. Fem ble kalt inn til intervju, og valget falt på Torbjørn Urfjell. Han har en saerdeles relevant og omfattende bakgrunn, og vil ha mye spennende å tilføre den nye kultursekt­oren. Jeg ser fram til å få ham med i den nye topplederg­ruppa i Nye Kristiansa­nd, skriver påtroppend­e rådmann i Nye Kristansan­d, Camilla Dunsaed i en pressemeld­ing.

Kristiansa­nd, Søgne og Songdalen slås sammen til Nye Kristiansa­nd 1. januar 2020, men Urfjell flytter fra Oslo til Kristiansa­nd og tar fatt på sine nye oppgaver til høsten.

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Torbjørn Urfjell er tilbudt jobben som kulturdire­ktør i Nye Kristiansa­nd.
FOTO: NTB SCANPIX Torbjørn Urfjell er tilbudt jobben som kulturdire­ktør i Nye Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway