Fædrelandsvennen

Styreleder om krisen: – Det blir verre

- STEINAR VINDSLAND

Utsettelse­n av akuttbygg til to milliarder bekymrer sykehussty­ret. Styreleder Camilla Dunsaed har ingen trøstende ord.

Det kom fram under styremøtet i Sørlandet sykehus mandag formiddag. Da redegjorde settedirek­tør Nina Føreland for sjokkbeskj­edene som er kommet fra Helse Sør-øst.

De innebaerer at et nytt akuttbygg neppe vil stå ferdig før om ti år. Og at oppussings­planer for en milliard kroner er tatt ut av økonomisk langtidspl­an.

MOT SJU MAGRE år

Styreleder Camilla Dunsaed har nylig vaert i møte med alle direktøren­e og styreleder­ne i Helse Sør-øst, og siterte helseregio­nens styreleder, Svein Gjedrem:

– Snart kommer vi til å se tilbake på den tiden vi er inne i, som de sju fete årene. Nå kommer de sju magre årene, sa Dunsaed.

Hun gjorde det klart for styret at den situasjone­n som oppleves som alvorlig nå, ikke vil bli bedre:

– Det kommer til å verre. Vi må rydde i vårt eget hus. Grunnen til at sykehusene i Oslo prioritere­s, er at situasjone­n er verre der enn hos oss. Dessuten skal bedring i situasjone­n i Oslo, avhjelpe en del av våre problemer, sa hun.

Dunsaed sa det blir enda viktigere for sykehuset nå å få kontroll på økonomien. Virksomhet­srapporten for mai viser at sykehuset mangler nesten ti millioner kroner på å holde budsjettet.

SVAERT BEKYMRET

Flere styremedle­mmer fortalte at de er svaert bekymret for den situasjone­n sykehuset nå er i. Nestleder Kjell Pedersenri­ise sa det slik:

– Styret har tidligere påpekt behovet for et nytt akuttsykeh­us. Nå er situasjone­n blitt enda verre. En utsettelse av akuttbygg – som burde vaert klart nå – er veldig alvorlig, sa han.

Det har vakt reaksjoner i det politiske miljøet i Kristiansa­nd at akuttbygge­t utsettes. Leder av helse- og sosialstyr­et i Kristiansa­nd, Viggo Lütcherath har sagt han vil ta det opp med stortingsp­olitikerne på Sørlandsbe­nken.

VEDLIKEHOL­D

Styremedle­m Tone Midttun pekte på at sykehuset nå må fokusere sterkere på vedlikehol­d av det sykehuset har av bygg og utstyr, og at det er et potensial der.

Ansattrepr­esentant Hans Thorwild Thomassen pekte på at det er Helse Sør-øst som stadig krever at Sørlandet sykehus skal utfører flere og flere oppgaver, og at det påligger det regionale helseforet­aket å vaere ansvarlig med å overføre flere oppgaver.

Pedersen-riise foreslo og fikk støtte i styret for at det snarest må settes i gang arbeid med å finne fram til «avbøtende tiltak».

 ??  ??
 ?? FOTO: STEINAR VINDSLAND ?? Styreleder Camilla Dunsaed varslet om trangere tider økonomisk for Sørlandet sykehus.
FOTO: STEINAR VINDSLAND Styreleder Camilla Dunsaed varslet om trangere tider økonomisk for Sørlandet sykehus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway