Fædrelandsvennen

SV opplever opptur med bismak

- NTB

Sv-leder Audun Lysbakken vil ikke gi Arbeiderpa­rtiet kriseråd, men advarer mot å løpe etter høyresiden i innvandrin­gspolitikk­en.

Sv-ledelsen gledet seg over gode meningsmål­inger og medlemsvek­st da de holdt sin sommerpres­sekonferan­se mandag. Men oppturen kommer med en bismak, for venstresid­ens største parti er i sin verste krise på mange år. Lysbakken understrek­er at han overhodet ikke gleder seg over Aps tilbakegan­g.

– For SV er det selvfølgel­ig et mål å skape et jevnere styrkeforh­old på venstresid­en. Vi ønsker mer innflytels­e. Men det vil vi få til gjennom at SV vokser, vi har ikke noe ønske om at Ap skal svekkes. Jeg håper Ap klarer å snu trenden de er inne i og at de klarer å vinne velgere over fra høyresiden, sier Lysbakken.

Sv-ledelsen avviser et nullsumspi­ll der de vinner når Ap taper. Vi tar velgere fra sofaen og andre steder, understrek­er Lysbakken, og føyer til at han gjerne også vil plukke arbeiderkl­assevelger­e fra Frp.

– Mange ser at de ikke er tjent med den økonomiske politikken regjeringe­n fører. Det er et mål for oss å nå fram til flere av dem.

Lysbakken sier han ikke vil gi sin lederkolle­ga Jonas Gahr Støre råd om hvordan han skal løse krisen. Men problemene handler ikke bare om dårlig oppførsel og maktkamp. Det pågår også en dragkamp om politisk retning i Ap, blant annet i innvandrin­gs- og asylpoliti­kken, som kan påvirke samarbeids­grunnlaget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway