Fædrelandsvennen

– Direkte provoseren­de fra Hans Fr. Grøvan

- ANDERS JOHNSEN

Hans Fr. Grøvan, leder for Israels venner og stortingsr­epresentan­t for KRF, skriver lørdag 23.06.2018 sin mening om hendelsene rundt Nakba-demonstras­jonene.

●●Uten å ta hensyn til fakta, eller mangel av fakta, skyter Hans fra hoften og påstår at Hamas organisere­r disse «March of return»demonstras­jonene. Dette er langt ifra bekreftet, og alt tyder på at dette er ren propagandi­stisk løgn fra israelsk side for å skape seg selv en unnskyldni­ng til å handle på en brutal og inhuman måte mot fredelige demonstras­joner.

Videre påstår denne stortingsr­epresentan­ten fra KRF at hensikten ved disse demonstras­jonene er «å krysse den internasjo­nale godkjente grense mellom Israel og Gaza».

Den såkalt godkjente grensen han refererer til eksisterer ikke. Den eksisterer ikke fordi at etter Israel trakk seg tilbake fra en intervensj­on i Gaza i 2005, satte de opp en «no-go zone» (en buffer sone) på Gazas territoriu­m som omfatter 17% av Gazas territoriu­m og 1/3 av Gazas dyrkbare jord. Palestiner­e har ikke tilgang til dette territorie­t.

Stykket til Hans er så full av antagelser som ikke er basert på virkelighe­ten i situasjone­n at det ble direkte provoseren­de. La meg minne Hans om at Israel har skutt en helsesøste­r ganske nylig. Det var umulig å ta feil, hun gikk i uniform. Dette er bare ett lite eksempel på brutalitet­en til dette regime. En apartheid-stat med en umettelig blodtørste.

Helt ubegripeli­g at en kristen representa­nt i det hele tatt kan prøve å forsvare Israels handlinger. Vel... når jeg tenker meg om så er det vel kanskje ikke så overrasken­de...

Handler ikke mye av din religion om tilgivelse og nestekjaer­lighet? Jeg så ikke ett eneste lite hint av dette i innlegget.

Jeg lurer på om Hans hadde tatt til våpen om Norge ble invadert av Sverige? Eller er det kanskje da han hadde ropt om tilgivelse og nestekjaer­lighet?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway