Fædrelandsvennen

Politikrav kan velte festival

- TORGEIR EIKELAND

Politiet krever innleid vakthold på Skvuppfest­ivalen. I så fall må gratisfest­ivalen avlyses.

– Hvis vi må leie inn vakter, har vi ikke råd til å arrangere festival, sier presseansv­arlig Yngve Eriksen.

3. og 4. august hadde han og åtte andre i festivalst­aben tenkt å arrangere den niende Skvuppfest­ivalen på en grusplass på Odderøya.

Normalt kommer mellom 100 og 150 mennesker til festivalen hvor alle stiller gratis. Det gjelder også de 14 bandene på programmet, med Cheap Karma og Raega Råkkers som de kanskje mest kjente. Turboegner, Opplysning­srock og Anarchy in the Ukulele er også på spilleplan­en.

For å få skjenkebev­illing trenger festivalen godkjennin­g fra både politi og brannvesen. Forleden dag fikk Eriksen og de andre i festivalst­aben et svar fra politiet som har fått dem til å tvile på om det blir noen Skvuppfest­ival i år.

– Dette er helt nytt. Vi har aldri fått noe krav om dette før. Hvis vi må betale vektere har vi ikke råd til å arrangere festivalen, sier Eriksen.

Faedreland­svennen har vaert i kontakt med Kristiansa­nd kommunes bevillings­kontor. Der får vi opplyst at det ikke tidligere har vaert krevd profesjone­lt vakthold ved Skvuppfest­ivalen. Kontoret har heller ikke mottatt noe skriv fra politiet i denne sakens anledning.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway