Fædrelandsvennen

– Ville vaert lett å takke ja til ny kontrakt

Jonas Deumeland har vaert Starts beste spiller siden sin ankomst i midten av april. Nå åpner tyskeren opp for å forlenge kontrakten, som går ut etter året.

- TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no

– Ja, selvfølgel­ig! Det ville vaert veldig lett å takke ja til ny kontrakt i Start, om tilbudet kommer. Hvorfor ikke, det går jo så bra her, sier Deumeland, og smiler bredt.

Faedreland­svennen møter 30-åringen i solskinnet utenfor Sparebanke­n Sør Arena, dagen etter at Start slo Kristiansu­nd 2–0 foran 4010 tilskuere.

– Det var en god kamp. Jeg mener man kan se resultat av det vi har jobbet med siden Kjetil (Rekdal) kom inn. Vi er mye bedre strukturer­t, sier han, og legger til:

– I tillegg er det deilig å holde nullen. Når vi vinner uten å slippe inn mål, blir det en slags dobbel seier for meg, og midtstoppe­rne spesielt.

Deumeland signerte som kjent for Start i midten av april, etter at Håkon Opdal pådro seg en skade. To dager etter startet han mot Rosenborg på Lerkendal.

– Det er en morsomt å tenke tilbake på. Jeg hadde naermest vaert borte fra fotballen i tre år, da jeg spilte lite kamper. Så fikk jeg muligheten her og sto i mål foran over 15.000 et par dager et- ter... Det er en historie kun fotball kan fortelle, forklarer han.

Var det stunder der du tvilte på egen karriere?

– Ja, av og til. Men jeg følte alltid at jeg hadde nivået inne. Jeg trente blant annet med Borussia Dortmund en periode før jeg kom til Start. Men jeg fant aldri den rette klubben og manglet matchtreni­ng. Akkurat det har jeg heldigvis funnet her, svarer Deumeland, som har en fortid i klubber som Wolfsburg og Greuther Fürth.

STARTS BESTE På BØRSEN

Deumeland har hittil spilt ti0 seriekampe­r. På Faedreland­svennens spillerbør­s har han blitt kåret til banens beste hele fem ganger. Målvakten topper statistikk­en (Utenom Erlend Segberg, som kun har spilt en kamp) med en gjennomsni­ttskarakte­r på 5,70. Det er nesten en hel ka-

rakter bedre enn nestemann på listen (Simon Larsen med 4,90).

– Det er godt å høre at folk synes jeg gjør det bra, det er dumt om det er motsatt, sier Deumeland og ler, da han blir kjent med statistikk­en.

– Det har gått helt fantastisk til nå. Jeg hadde et mål om å spille fast førstelags­fotball på det øverste nivået, noe jeg har klart. Så nå er det bare å forbedre seg og sette seg nye mål framover, sier han.

– EN FRAMTID I KRISTIANSA­ND

Deumeland forteller at et var veldig enkelt å tilpasse seg Kristiansa­nd. Og det er spesielt én ting som gleder tyskeren ekstra mye.

– Det gode ryktet vi hjemme har om nordmenn stemmer helt. Alle er herlige, veldig vennlige. De gjorde det enkelt for meg å føle seg velkommen, sier han og legger til:

– Også er det deilig å bo ved kys- ten, det liker jeg utrolig godt. Jeg har hele livet, utenom ett år i Malaga, bodd innenlands og langt unna vannet. Men dette landskapet er herlig, jeg elsker det.

Kan du se for deg en en framtid her, videre i Start?

– Ja, absolutt. Jeg liker klubben kjempegodt, og stedet er herlig. Hver gang kjaeresten min og familien min er på besøk skryter de av hvilken fantastisk by Kristiansa­nd er. Så får vi se hva det blir til, når jeg skal ha samtaler med klubben om framtiden etter Stabaek-kampen, svarer han.

OVERRASKET REKDAL

Start-trener Kjetil Rekdal har vaert positivt overrasket over prestasjon­ene til Deumeland.

– Du forventer jo ikke slike prestasjon­er fra en som knapt har spilt fotball de siste årene. Men samtidig er han tysker og er profesjone­ll helt ut til fingerspis­sene. Han har virkelig levert varene siden jeg kom inn i klubben. Så er det jo også lov å håpe på at han kan bli enda bedre. Med tanke på bakgrunnen hans tror jeg ikke det er feil å tro, etter at han nå får mer kamptrenin­g, sier han.

Etter kampen mot Stabaek 8. juli går Start inn i sommerferi­e. Da vil det bli tatt en beslutning på framtida til Deumeland.

– Vi skal ta en naermere prat på det i sommer, så får vi se hva som skjer. Hva som vil skje med spillere i sommer er altfor vanskelig å si nå. Det kan vaere det kommer noen inn, og at noen må ut, men slik er det for alle klubber. Fasit er at vi har to gode keepere i Start, så det er veldig betryggend­e, sier Rekdal.

 ??  ??
 ??  ?? Jonas Deumeland (30) storspille­r for Start om dagen. Nå åpner tyskeren opp for å forlenge med klubben.
Jonas Deumeland (30) storspille­r for Start om dagen. Nå åpner tyskeren opp for å forlenge med klubben.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway