Fædrelandsvennen

Cristiano Ronaldo – Portugal:

-

Superstjer­nen er kjent for å vaere tidenes kanskje beste målscorer, men også for sin ekstraordi­naere viljestyrk­e, og evnen til alltid å ønske å bli best. Og nettopp dette har hjulpet Ronaldo til å nå det han er i dag.

I et større intervju med Daily Mail har Real Madrid-stjernen fortalt om de tunge valgene – og grepene – han måtte ta for å nå toppen. Det startet allerede som 11-åring.

Da han vokste opp i en fattig del av ferieøyen Madeira, var fotballen den store lidenskape­n. Men som 11-åring sto han ved et veiskille. Det endte med at han måtte forlate familien, og flytte til Lisboa for å begynne på fotballaka­demiet til Sporting.

– Fotball har gitt meg alt, men det førte meg langt hjemmefra før jeg var klar for det. Det var den tøffeste tiden i livet mitt, har han sagt.

– Jeg er sikker på at det føltes umulig for foreldrene mine å gjøre det.

I det samme intervjuet fortalte også Ronaldo om det som kan ha vaert første steg mot en beryktet fysikk. Etter å ha blitt fortalt av mange at han var for liten og tynn, tok han grep.

– Jeg bestemte meg som 11-åring. Jeg visste at jeg hadde mye talent, men bestemte meg for å jobbe hardere enn alle andre. Jeg begynte å snike meg ut av rommet mitt på natten og trene. Jeg ble sterkere og raskere, fortalte Ronaldo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway