Fædrelandsvennen

Den ene av disse søstrene hatet idrett

- TEKST: THURID DAM OG CAMILLA DAM THUE

Å se kjempefrem­gang for den av oss som tidligere har hatet idrett, er et et stort kick.

Camilla fikk opp øynene for styrketren­ing etter en personlig trener-time. Da ble hun introduser­t for de største øvelsene som knebøy, markløft, benkpress og annet.

Etter hvert som hun begynte å mestre dem, ble interessen større. Det ble mer og mer spennende å utfordre kroppen og hun så fort forandring, noe som motiverte ytterliger­e.

FIKK MED LILLESØSTE­R

Etter rundt fire år med trening, for det meste alene, fikk hun dratt med lillesøste­r Thurid. Thurid har som dere fått vite aldri vaert interesser­t i idrett og slet også med overvekt, som gjorde henne nedfor. Camilla så hvor positivt trening fungerte og ville derfor hjelpe.

Thurid er klar på at Camilla er den eneste grunnen til at hun har fått øynene opp for trening og kosthold. Nå elsker hun å trene, selv om det kan vaere litt hardt noen dager. Hun gleder seg til trening hver dag, fordi det føles så utrolig godt når man er ferdig.

Vi har oftest trent sammen tre ganger i uken. I begynnelse­n av året kjører vi gjerne et 5x5 program over fem uker som er veldig tung styrketren­ing hvor vi fokuserer på å øke i styrke. Vi har da disse fem øvelsene: Knebøy, markløft, benkpress, pull-ups og militaerpr­ess.

STADIG IVRIGERE

Etter disse ukene går vi over på et program med flere øvelser, med flere repetisjon­er og flere sett. Ingen av oss har vaert saerlig gode til å prioritere utholdenhe­tstrening, så gruppetime­ne på treningsse­nteret har vaert gull verdt her. Nå prøver vi å trene fem ganger i uken, hvorav to av dem er crosstrain­ing i gruppe.

Vårt felles mål er å vaere friske og raske. Camilla har nok et større mål om å bli utrolig sterk. Thurid vil fortsatt noe ned i vekt, men det viktigste er å få en litt fastere figur. Vi motiverer hverandre og setter oss stadig delmål. Vi ønsker å alltid kunne trene og vaere spreke til vi er 100 år!

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Thurid Dam (24 år, stående) og storesøste­ren Camilla Dam Thue (27) fra Kristiansa­nd har trent sammen siden januar 2016. Siden den gang har Thurid gått ned 15 kilo i kroppsvekt fra et utgangspun­kt på 87 kilo og blitt betydelig sterkere. Også Camilla har...
FOTO: PRIVAT Thurid Dam (24 år, stående) og storesøste­ren Camilla Dam Thue (27) fra Kristiansa­nd har trent sammen siden januar 2016. Siden den gang har Thurid gått ned 15 kilo i kroppsvekt fra et utgangspun­kt på 87 kilo og blitt betydelig sterkere. Også Camilla har...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway