Fædrelandsvennen

Million satsing på Hovden

Naeringsli­vet på Hovden og Bykle Kommune går sammen og bevilger 1,1 millioner kroner til satsing på flere sommerakti­viteter på Hovden. Både naeringsli­v og kommune gleder seg over tilbudet.

- TEKST: HAAKON DUELAND haakon.dueland@fvn.no

Naeringsli­vet og Bykle kommune går sammen og bevilger 1,1 millioner til satsing på flere sommerakti­viteter på Hovden.

– Dette er et tilbud vi ønsker å ha på vegne av alle, forteller investor og daglig leder i Hovden Alpin utvikling, Roger Sørli.

Hovden er kjent for alpinløype­r og vinterferi­e for hyttefolk, men nå kan sesongen bli ytterliger­e utvidet.

– Vi har hatt en jevn opptrappin­g i sommerakti­viteter de siste årene, og ønsker å satse mer i tiden fremover, fortsetter han.

Totalt kommer det 1,1 millioner

kroner fra et spleiselag i det lokale naeringsli­vet og Bykle kommune.

– Det er investert i blant annet 60 sykler, herunder både el-sykler og downhill-sykler, som vil vaere tilgjengel­ige for utleie. I tillegg bygger vi klatrevegg i sentrum, og en 40 meters rappelleri­ng s løype ned Nosfjellet, opplyser Sørli.

Itillegg til innkjøpa v utleiesykl­er er det en fortsatt storsat- sing på andresomme­raktivitet­er, som elvesnorkl­ing, kulphoppin­g og elgsafari.

Sørli sier de har hattetters­pørsel ettersomme­raktivitet­er for turister og hyttefolk, og at det er nettopp tilbudet og ikke inntektene som står i fokus.

– Det er et etterspurt tilbud, men kanskje litt lite volum på de som benytter seg av tilbudet så langt. Det tar nok noen år før det blir lønnsomt, så foreløpig er målet å ha nok inntekter til å dekke utgifter til ansatte så vi kan fortsette å ha et bra tilbud, opplyser han.

UNDERVURDE­RTE SOMMEREN

Ordfører i Bykle kommune, Jonrolf Naess, gleder seg over tilbudet, og sier de har hatt god re-

spons fra naeringsli­vet.

– Vi har nok undervurde­rt sommertraf­ikken litt, for vi ser at naeringsli­vet melder om stor trafikk og omsetning saerlig i juli måned, erkjenner ordføreren.

– Det er et kjempeflot­t tilbud for turister og hyttefolk, og jeg tror det vil vaere med å bidra til at flere hyttefolk tar turen også om sommeren, fortsetter han.

I tillegg til turisme, håper ordføreren at bedre sommertilb­ud vil vaere med å bidra til flere helårsplas­ser som gjør at flere velger å bosette seg i kommunen.

– Hittil har vi hatt mye sesongarbe­id, da saerlig om vinteren. Det er en målsetting om at flere nå velger å flytte hit og bo her, noe som er viktig for oss, opplyser Naess.

Kommunen har gått inn med om lag 500.000 kroner.

BARE STARTEN

Sørli forteller at satsingen nå bare er starten, og at det er mange spennende prosjekter i planleggin­gsfasen.

– Vi har blant annet planer om å lansere planene om en klatrepark for naeringsli­vet etter sommeren, som vi tror blir et godt

tilbud for turister og hyttefolk, opplyser Sørli.

Klatrepark­en er planlagt å få en prislapp på cirka fem millioner og skal stå ferdig sommeren 2019, og Sørli håper de får med seg naeringsli­vet i finansieri­ngen.

Hovden Aktiv har så langt gått inn med rundt 600.000 kroner til årets storsatsin­g.

 ??  ??
 ?? FOTO: HOVDEN ALPINSENTE­R ?? Downhill-sykling på Hovden er et av tilbudene du kan benytte deg av i storsatsin­gen på sommerakti­viteter på Hovden.
FOTO: HOVDEN ALPINSENTE­R Downhill-sykling på Hovden er et av tilbudene du kan benytte deg av i storsatsin­gen på sommerakti­viteter på Hovden.
 ?? FOTO: HOVDEN ALPINSENTE­R ?? Ett av tilbudene er 40 meter rappelleri­ng ned Nosfjellet
FOTO: HOVDEN ALPINSENTE­R Ett av tilbudene er 40 meter rappelleri­ng ned Nosfjellet

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway