Fædrelandsvennen

Barn forlatt i glohet bil

- ELLING SVELA ERLEND I. SKARSHOLT MADS OMMUNDSEN

Politiet måtte knuse en rute for å få et barn ut av en glohet bil.

Tirsdag formiddag fikk politiet melding om et barn som var alene i en bil på parkerings­plassen ved Sørlandsse­nteret.

– Vi måtte knuse et vindu for å få ut barnet, forteller operasjons­leder ved Agder politidist­rikt, Miriam Stausland.

Den sorte bilen sto parkert i sola utenfor den nye delen av Sørlandsse­nteret. Det var en kvinne som hadde parkert ved siden av som slo alarm da hun hørte barnet skrike fra baksetet av bilen. Barnet skal ifølge operasjons­leder ha vaert mellom 1–2 år.

– Vi prøvde å komme i kontakt med bileier før vi knuste vinduet, men klarte det ikke, forteller operasjons­leder. Moren til barnet forteller at hun var inne på senteret mens dramatikke­n utspant seg på utsiden. – Jeg var inne i 15–20 minutter. De sa de hadde ropt meg opp på calling-anlegget, men jeg hørte ingenting. Da jeg kom ut til bilen hadde de knust ruta, sier mora.

Vitner og mora sier ifølge operasjons­leder to forskjelli­ge ting om hvor lenge barnet befant seg innestengt i den glovarme bilen.

– Men vi anslår mellom 15– 25 minutter, sier Stausland.

– Gutten hadde en flaske med vann tilgjengel­ig, og hadde drukket en flaske like før jeg gikk inn. Det går bra med ham nå, sier mora.

– Det er overhodet ikke noe som skal skje. Hverken dyr eller barn kan vaere innestengt i en bil. Med denne varmen tar det ikke lang tid før det kan bli farlig. Min anbefaling er å ikke gå fra barn alene i bil i det hele tatt, sier hun.

 ?? FOTO: ELLING SVELA ?? Da politiet ikke fikk kontakt med mora, knuste de et vindu i den glovarme bilen for å redde barnet ut.
FOTO: ELLING SVELA Da politiet ikke fikk kontakt med mora, knuste de et vindu i den glovarme bilen for å redde barnet ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway