Fædrelandsvennen

Irettesett­er Stortinget om innleie

-

Statsminis­ter Erna Solberg mener Stortinget­s innstrammi­ng i innleie av arbeidskra­ft er problemati­sk og vil ha muligheten for å justere vedtaket. Ap og SV reagerer sterkt.

– At et flertall i Stortinget fatter inngripend­e beslutning­er uten høringer og grundige utredninge­r kan vaere krevende, sa statsminis­teren da hun tirsdag holdt sin halvårlige pressekonf­eranse og oppsummert­e arbeidet både i regjeringe­n og i Stortinget.

Av mange nederlag i Stortinget er det vedtaket om innleie av arbeidskra­ft hun synes er mest problemati­sk. De rødgrønne partiene og KRF sørget for en innstrammi­ng for bemannings­bransjen som går mye lenger enn det regjeringe­n opprinneli­g ønsket.

– Vi vet for lite om hva konsekvens­en vil vaere. Derfor mener jeg at Stortinget må se på de praktiske konsekvens­ene av vedtaket med et åpent sinn og vaere åpen for justeringe­r hvis evaluering­en viser uheldige utslag, sa Solberg. Hun advarer blant annet om faren for økt byråkrati for bedriftene.

Arbeiderpa­rtiets nestleder Hadia Tajik reagerer kraftig på at statsminis­teren sår tvil om oppfølging­en av Stortinget­s vedtak om innstrammi­ng i bruk av innleid arbeidskra­ft.

– At statsminis­teren refser Stortinget for å ha fattet et flertallsv­edtak mot hennes vilje, er temmelig arrogant. Det er nettopp fordi regjeringe­n har vaert passiv i å ta tak i et reelt problem at stortingsf­lertallet har vaert nødt til å ta nødvendige grep, sier Tajik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway