Fædrelandsvennen

NSB kjøper seg inn i taxi-app

- NTB

NSB har kjøpt seg opp i det Kristiansa­nd-baserte appselskap­et Go Mobile som står bak taxi-appen Mivai.

NSB ønsker å tilby mer enn bare tog- og bussturer, og kjøper seg nå opp i app-selskapet Go Mobile.

Go Mobile står blant annet bak taxi-appen Mivai, hvor kunden kan bestille taxi gjennom forskjelli­ge drosjesent­raler. Ifølge E24 skjer oppkjøpet som en emisjon, slik at selskapet får tilført ny kapital, og NSB ender opp med en eierandel på 26,3 prosent.

– Dette gjør vi fordi vi vil bidra til smarte dør-til-dør-løsninger for kundene våre, sier NSBS konserndir­ektør for mobilitet og strategi, Synne Homble. NSB ser for seg at mange av passasjere­ne deres vil ha nytte av å kunne forhåndsbe­stille en drosje som står klar når de går av toget.

Administre­rende direktør Erik Tanberg i Go Mobile peker på at NSB brukes av utrolig mange nordmenn hver dag og håper selskapet kan løfte fram løsningen deres.

– Vi har jo egentlig en litt dobbelt

agenda i dette, for her får vi både inn ny kapital, og vi inngår et samarbeid med en betydelig industriel­l aktør, sier han.

NSB har allerede blitt medeier i Kongsberg-selskapet Applied Autonomy, som utvikler selvkjøren­de biler og busser. I løpet av 2018 skal NSB også tilby utleie av 250 små elbiler i Oslo, for dem som trenger bil det siste stykket på turen.

 ?? FOTO: NSB ?? Erik Tandberg i Go Mobile og Synne Homble, konserndir­ektør for mobilitet og strategi i NSB.
FOTO: NSB Erik Tandberg i Go Mobile og Synne Homble, konserndir­ektør for mobilitet og strategi i NSB.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway