Fædrelandsvennen

Kommunen kjøpte tomt for 22 millioner kroner

- JANNE BIRGITTE PRESTVOLD

– Vi har lenge hatt lyst på tomta, og da ble det til denne prisen, sier ordfører Astrid Hilde (Ap).

Kjøpet ble forankret politisk i en lukket seanse under kommunesty­remøtet 21. juni, det siste før sommerferi­en.

– Vi forholdt oss til et fremforhan­dlet tilbud, og såvidt meg bekjent var det flere interessen­ter inne i bildet, sier Hilde.

Solgte ikke nok

I mai fortalte Faedreland­svennen at Agderbygg la leilighets­prosjektet Nymoen park på is, ettersom det var solgt for få leilighete­r.

– Vi visste at kommunen var interesser­t i tomta, med tanke på utvidelses­muligheter for omsorgstje­nestene, og tok derfor kontakt med dem, sier Egil André Jore, daglig leder i Agderbygg.

Forhandlin­gene førte raskt til enighet.

– Vi var innom muligheten for et felles prosjekt, men tror et salg ble den beste løsningen for begge

parter, sier Jore.

Jordet på Tangvall på om lag 11 dekar, ligger øst for omsorgssen­teret, og går parallelt med E 39.

Området var opprinneli­g tegnet rødt for offentlig formål i kommunedel­splanen for Tangvall. Privatrett­slige avtaler som var inngått med Agderbygg, gjorde at det politiske flertallet for noen år siden vendte tommelen ned for at kommunen sikret seg tomta.

– naerheten avgjørende

Siden er det blitt klart at Søgne trenger mer plass til de 64 omsorgsbol­igene de planlegger å

bygge i tilknytnin­g til det eksisteren­de omsorgssen­teret.

– Naerheten til omsorgssen­teret er avgjørende for kjøpet. Kommunen ønsker å samle omsorgstje­nestene, plassering­en er derfor gunstig med tanke på utvidelse. Samhandlin­g mellom tjenestene er nødvendig for å utnytte ressurser og personell best mulig, og vil bidra til å skape en mer helhetlig omsorgssit­uasjon, sier Hilde.

Jack Andersen (H) har tidligere vaert prosjektle­der i Agderbygg, og ble erklaert inhabil da kommunesty­ret behandlet kjøpet.

 ?? FOTO: AGDERBYGG ?? Illustrasj­onen viser dagens eksisteren­de Søgne omsorgssen­ter til venstre (med brune tak), mens de planlagte blokkene til Agderbygg er skisset opp til høyre. Det er denne tomta, like ved E 39, kommunen nå har kjøpt for 22 millioner kroner.
FOTO: AGDERBYGG Illustrasj­onen viser dagens eksisteren­de Søgne omsorgssen­ter til venstre (med brune tak), mens de planlagte blokkene til Agderbygg er skisset opp til høyre. Det er denne tomta, like ved E 39, kommunen nå har kjøpt for 22 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway