Fædrelandsvennen

Fem Vipers-spillere tatt ut på landslaget

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Silje Waade hadde så vidt rukket å bli varm i Viperstrøy­a før landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n ringte.

– Det er kjempearti­g å få sjansen igjen. Det hører med til historien at det er noen av de mest sentrale som ikke er med nå, men det gir sjansen til å vise seg fram, og den sjansen må jeg gripe, sier Silje Waade.

Trønderjen­ta leverte en strålende mesterskap­sdebut da Norge vant Em-gull i Sverige i 2016, men har siden vaert mye skadet. Hennes siste landskamp kom mot Sveits 1. oktober i fjor.

FRANKRIKE I KARIBIA

– Jeg blir alltid litt overrasket når jeg blir tatt ut. Det tror jeg de fleste blir som er litt inn og ut av laget. Men det er veldig moro at landslagsl­edelsen har lagt merke til at ting har gått veldig framover siden februar, sier høyrebacke­n som har to korsbånd- og en meniskoper­asjon bak seg.

Landslagss­amlingen fra 8.– 19. juli går i Martinique i Karibia, og inneholder blant annet to kamper mot Frankrike. I stjernespi­ller Nora Mørks skadefrava­er, er det Stine Skogrand og Moa Högdahl i tillegg til Waade som er tatt ut som høyrebacke­r.

– Konkurrans­en er tøff, men vi har litt ulike egenskaper som gjør at vi kan utfylle hverandre. Og så lenge Nora er skadet er sjansen større til å vise seg fram. Normalt har jeg raskest funnet tilbake til forsvarssp­illet mitt etter skade, men jeg håper også å vise hva jeg er god for offensivt, sier 24-åringen.

KRISTIANSE­N RESERVE

Den tidligere Byåsen-spilleren er en av fem Vipers-spillere som er tatt ut. De fire øvrige er Katrine Lunde, Malin Aune, Emilie Hegh Arntzen og Marta Tomac. I tillegg er Jeanett Kristianse­n reserve. Kari Brattset blir også med til Karibia, men hun har som kjent Györ-spiller nå.

– Det er veldig artig at vi er så mange, sier Waade.

Hun fikk med seg fem Vipers-treninger før hun reiste hjem til Stjørdal på ferie. 23. juli er hun tilbake i Kristiansa­nd for å forberede sesongen.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Den ferske Vipers-spilleren Silje Waade er tilbake i landslagsv­armen.
FOTO: NTB SCANPIX Den ferske Vipers-spilleren Silje Waade er tilbake i landslagsv­armen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway