Fædrelandsvennen

Kasheikals slag under beltestede­t

- TORE HETLAND, Kristiansa­nd

Kan man lenger ta Kasheikal på alvor? I mitt siste innlegg skrev jeg at det var totalt bortkastet å svare ham.

●●Etter hans sjofle innlegg 20/6 blir det dessverre nødvendig å reagere – for siste gang håper jeg virkelig. 1) Han skriver at jeg påstår at Israel driver terror. Behendig utelater han ordet ”også”. Hensikten er vel å få uinformert­e lesere til å tro at jeg mener at bare Israel og ikke palestiner­ne driver terror, noe jeg altså ikke gjør. Igjen opptrer han lurvete.

2) Verre blir det når han påstår at jeg lyver blankt”, – helt på linje med de mange påstandene jødene er blitt møtt med opp gjennom historien.”slikt er direkte stygt. Han blander kortene bevisst.

Jeg har kritisert visse deler av staten Israels politikk og handlinger. Jeg har ALDRI skrevet om jødene som rase. Jøder er medmennesk­er som alle andre her på kloden. Rasisme er for meg aldeles motbydelig, selvsagt også den som for meg av uforståeli­ge grunner historisk har rammet og fortsatt rammer jødene. Slik Kasheikal formulerer seg, setter han meg i samme bås som rasister. – En usaklig formulert stygg insinuasjo­n. Tenk hvordan han slik bare karakteris­erer seg selv! En kommentar skal han til nød få: Terror er ikke ”klart definert”. – Det er et rent politisert begrep, avhengig av ”maktas” syn på saken. At andre kan ha en annen og berettiget syn, spiller tydeligvis ingen rolle for Kasheikal og hans primitive verdensopp­fatning. Eksempler finnes det dessverre uhyggelig mange av – i Midt- Østen og i verden ellers. Da jeg tidligere påpekte det, var hans ”argument” at jeg tar ”helt feil”. Ja, ja.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway