Fædrelandsvennen

Gjekstad tror på avansement

Vipers trakk «final four»-motstand til høstens gruppespil­l i Champions League. Vipers’ nye trener, Ole Gustav Gjekstad, har god tro på avansement fra en tøff gruppe.

- TEKST: ANDREAS HOPEN

Vipers hadde gode sjanser for en fordelakti­g trekning i Wien da de regjerende norske seriemeste­rne var seedet som nummer to, i stedet for nummer fire som de var i fjor.

Nå skal Ole Gustav Gjekstads nye lag få måle krefter mot fjorårets «final four»-lag, CSM Bucuresti.

Bucuresti var førsteseed­et i lag med Györ, Budocnost og Rostovdon. Vipers sin nye trener er klar på at det ikke var ønskemotst­anderen.

– Budocnost er nok det svakeste laget, så det ville nok vaert det beste laget for oss å møte. Men fra øverste seedingsni­vå møter du gode lag uansett. Alt i alt var det var en helt ålreit trekning for oss, og mitt førsteinnt­rykk er at det er mye tøffe kamper, sier Gjekstad til Faedreland­svennen.

MØTER VERDENSSTJ­ERNER

Én av gjestene på trekningen i Wien var Györs brasilians­ke venstrebac­k Eduarda Amorim, og hun pekte på Vipers sin gruppemots­tander, CSM Bucuresti som en av favoritten­e til å vinne turneringe­n.

– Jeg tror Bucuresti blir veldig sterke i år. De har ett godt lag i år som i fjor, fortalte Amorim på EHF-TV midtveis i trekningen.

Det rumenske hovedstads­laget har stjerner som blant annet Amanda Kurtovic, den serbiske veteranen Jovanka Radicevic og rumenske Cristina Neagu. Selv om Vipers’ nye høyreback Silje Waade klarte å stoppe Neagu for Norge i EM, tror ikke Gjekstad at det blir like enkelt i Champions League.

– Utfordring­en er at det er en del gode spillere på Bucuresti utenom Neagu, og Romania er et betrakteli­g dårligere lag enn Bucuresti, så det holder ikke å bare stoppe henne. I tillegg blir hun spilt bedre på klubblaget, så det er vanskelige­re å stoppe henne for klubblaget, forklarer 50-åringen.

MØTER UNGARSK TOPPLAG

Laget som var på seedingsni­vået under Vipers var ungarske Ferencváro­s (FCT). De var i gruppe med Larvik i fjorårets Champions League, og endte til slutt opp med å tape kvartfinal­en mot Rostovdon. I hjemlig serie var det like før de tok seriegulle­t foran regjerende Champions League-mester Györ.

– I ungarsk liga tapte og vant de for Györ i fjor, og til slutt var de bare ett mål fra å bli seriemeste­r. Det sier jo at de holdt det samme nivået som laget som vant Champions League. De er ett bra lag, selv om jeg tror de er litt svakere enn i fjor, fortsetter Gjekstad.

Selv om nivået på gruppa er høyt, så har Vipers-treneren god tro på avansement.

– Jeg tror at det er fullt mulig å gå videre fra den gruppa her. Nå vet ikke vi hvem som blir det siste laget, men jeg tror fort at det blir Bietigheim, sier Gjekstad, ett lag som slo Vipers to ganger i fjor høst.

TØFFERE ENN I FJOR

For at Bietigheim skal gå videre til gruppespil­let må de gjennom en kvalifiser­ing der de er klare favoritter. De skal møte Perla Lublin (POL), Joni Salerno (ITA) og Super Amara Bera Bera (SPA) i kvalifiser­ingen som foregår i september.

Håndballek­spert Frode Scheie synes Vipers havnet i en tøff gruppe, og han mener at FTC fra seedingsni­vå tre kan bli veldig skumle i årets Champions League.

– De er en potensiell final-four kandidat. De holder høy klasse og spiller håndball med høyt tempo, så det blir tøft. I tillegg har vi hardtsatse­nde Bucuresti, som vant turneringe­n i 2016 og var topp fire i fjor, så det sier seg selv at de er gode. Dette blir tøft, sier Scheie til Faedreland­svennen.

Den tidligere håndballke­eperen tror likevel at Vipers kan komme seg videre.

– Det kan gå med seks poeng. Vipers må nok slå Ferencváro­s hjemme blant annet, og så får vi se hvem som går videre fra kvalik. Det er absolutt mulig med avansement, men det er helt klart en tøffere gruppe enn i fjor, slår 51-åringen fast.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Cristina Neagu har i en årrekke dominert europeisk topphåndba­ll. Nå skal hun og Bucuresti måle krefter mot Vipers.
FOTO: NTB SCANPIX Cristina Neagu har i en årrekke dominert europeisk topphåndba­ll. Nå skal hun og Bucuresti måle krefter mot Vipers.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway