Fædrelandsvennen

Vil at Danmark skal dominere mot Kroatia

- NTB

Danmarks landslagst­rener Åge Hareide varsler at han vil ta i bruk nye midler i søndagens åttedelsfi­nale mot Kroatia.

Danskene har fått kritikk for å spille kjedelig og defensivt i gruppespil­let. Hareide vil ha et Danmark som går lenger fram i banen mot kroatene, et av lagene som har vist seg best fram i gruppespil­let.

– Vi får se et Danmark som får lov til utfolde seg mer enn i gruppespil­let. Vi har hatt en stram organiseri­ng, og vi har konsentrer­t oss om å gå videre, sa sunnmøring­en i forkant av danskenes trening fredag.

– Nå trengs det andre ting for å avansere til neste kamp, og da skal vi spille på alle våre kort. Vi skal ta større risiko. Dette blir en ren knockoutka­mp.

Hareide sa at Danmark skal forsøke å styre kampen med ballen. Det lyder trolig som musikk i ørene til de som mener at alt annet enn kontinuerl­ig festfotbal­l ligger under danskenes verdighet.

Det er vel bare i lilleputtn­asjonen Danmark at en trener som tar laget til åttedelsde­lsfinale presterer å få massiv kjeft fordi spillet ikke følger en oppsatt mal som tilfredsst­iller selvoppnev­nte feinschmec­kere.

Hareide mener at Danmark viste i Vm-kvalifiser­ingen at de er i stand til å dominere kamper.

– I kvalifiser­ingen var vi det sjette beste laget i Europa til å skape målsjanser. På grunn av det er VM var vi tvunget til å stramme inn.

Målet er at Danmark skal styre med ballen slik at Kroatia ikke kommer på sine farlige kontringer.

– Vi skal demme opp for deres kontringer. Det krever mer ballbesitt­else, og det krever mer teknikk som lag. Vi skal ikke gi bort ballen så ofte, og det blir nøkkelen til å vinne mot Kroatia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway