Fædrelandsvennen

Den soleklart beste treneren vi har hatt.

Nikola Trajkovic blir Fløy-trener ut sesongen 2020.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT

– Vi er utrolig stolte over at det er Nikola som skal bygge klubben vår videre. Samtidig er vi også der at vi håper han etterhvert går videre til en norsk eller utenlandsk toppklubb, sier Bård Georg Karlsen, sportssjef i Fløy.

Denne uka signerte 37-åringen under på en 2,5 årskontrak­t som binder ham til 2. divisjonsk­lubben ut sesongen 2020. Serberen, som er samboer med Vipersmålv­akt Katrine Lunde, overtok Fløy midtveis i fjorårsses­ongen da Mattias Andersson signerte for Arendal. Trajkovic fortsatte trenden til Andersson, og ledet Fløy fra seier til seier, og et sikkert opprykk til 2. divisjon.

– KJEMPEPRES­TASJON

Og som nyopprykke­t ligger laget nå på sjuendepla­ss av 14 lag - etter fire seirer, tre uavgjort og fire tap. Det er åtte poeng opp til lederlaget Skeid.

– I lys av at vi har hatt 6–8 spillere ute med skade mer eller mindre siden sesongstar­t, og likevel har heng på topplagene, synes jeg dette er en kjempepres­tasjon, sier Karlsen.

Sportssjef­en har vaert i Fløy som spiller og trener/leder i snart en mannsalder, og har aldri opplevd maken til trener ute i havgapet.

– Han er en vanvittig kompetent trener, etter mitt skjønn den soleklart beste vi har hatt i Fløy. Og det inkluderer trenere som Paul Richardsen, Kjell Pettersson, Joey Hardarson og Mattias Andersson, sier Karlsen om mannen som fullfører UEFA pro-lisens-trenerkurs neste sommer.

DRØMMER OM OPPRYKK

I tillegg til å trene Fløy i en hundre prosent-stilling, skal Trajkovic også hjelpe Start et par gan- ger i uka.

– Han skal bidra på et av de yngre lagene i Start, sier Karlsen.

– Hvilke ambisjoner har dere med Fløy under Trajkovic?

– I sportsplan­en til klubben står det at vi skal kjempe i toppen av 2. divisjon, men vi som jobber med laget drømmer om opprykk til 1. divisjon. Samtidig må vi ikke glemme at vi er en lilleputt i dette selskapet med et budsjett på 3,5 millioner, sier Karlsen.

Det har ikke lykkes Faedreland­svennen å få tak i Trajkovic.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Bård Georg Karlsen (t.v.) er strålende fornøyd med å ha signert Nikola Trajkovic for ut sesongen 2020. Gunnar Martinsen til høyre.
FOTO: PRIVAT Bård Georg Karlsen (t.v.) er strålende fornøyd med å ha signert Nikola Trajkovic for ut sesongen 2020. Gunnar Martinsen til høyre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway