Fædrelandsvennen

– Veldig mye som skjer

- JANNE B. PRESTVOLD

Fagleder for plan i Søgne kommune, Vibeke Wold Sunde, myser opp mot sola og sier de nye byggene vil bli omtrent dobbelt så høye som dagens høyeste bygg på Tangvall.

– Det er litt vanskelig å forestille seg, bemerker hun.

Wold Sunde er saksbehand­ler for begge regulering­splanene. Under arbeid er også planene for ny videregåen­de skole på Tangvall, samt ny kollektivt­erminal.

– Det er veldig mye som skjer på Tangvall nå. Fra kommunens side er vi opptatt av området på bakken, og å skape trygge gangareale­r og trivelige uteområder for folk, sier hun.

– Tangvall har båret preg av klattvis utbygging. Vil dette endre seg nå?

– Det er mange og store planer som skal henge sammen. Tangvall har vaert godt tilrettela­gt for bil. Nå har vi muligheten til å gjøre det bedre for gående, sier hun.

Mye av dagens gateparker­ing vil bli fjernet, og sluset under jorda.

Gjeldende kommunedel­splan for Tangvall er vedtatt i 2016.

– Vi har ikke noe planverk som styrer høyden. Det gjør det litt vanskelig. Det har ikke vaert ønsker om å bygge så høyt tidligere, det er en ny utfordring for oss, sier Wold Sunde, vel vitende om at bygg opp mot 40 meters høyde er kontrovers­ielt.

– Her er flere vanskelige avveininge­r. På den ene siden har vi nasjonale føringer som sier at det skal bygges høyt og tett i sentrum, på den andre siden er det hensynet til eksisteren­de bygg og naboer, som skal ha det trivelig. Det er også viktig å spare matjorda, sier hun.

Til utbygginge­ne knyttes rekkefølge­krav som gir kommunen en lenge etterlengt­et mulighet til å oppgradere det offentlige uterommet på Tangvall.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Fagleder for plan i Søgne kommune, Vibeke Wold Sunde, fotografer­t foran Rådhusveie­n 30, dagens høyeste bygg på Tangvall, som er på seks etasjer.
FOTO: JACOB BUCHARD Fagleder for plan i Søgne kommune, Vibeke Wold Sunde, fotografer­t foran Rådhusveie­n 30, dagens høyeste bygg på Tangvall, som er på seks etasjer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway