Fædrelandsvennen

Får fortsatt ikke sove

Etter lang tids støykrange­l om musikken utendørs på M Beach Club har eierne bygget inn området. Men fortsatt mener naboene de ikke får sove.

- TEKST: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N christian.johannesse­n@fvn.no

Eierne av M Beach Club har bygget inn uteområdet, men fortsatt mener naboene det støyer så mye at de ikke får sove.

– For noen uker siden tok vi steget helt ut og glasset inne hele uteserveri­ngen for å få ned lydnivået enda et par hakk. Dette er en stor investerin­g for oss. Og resultaten­e fra det frittståen­de lydmålings­firmaet var på fredagen gode. Vi var endelig innenfor de lovlige grensene. Hva mer skal vi da gjøre? skriver Roger Sande, daglig leder i Mat & Uteliv i en epost til Faedreland­svennen.

Etter å ha bygget inn området, trenger ikke lenger M Beach Club å ha dispensasj­on til å spille musikk etter klokka 23.00. Men ombygginge­n har ikke ført til ro i støystride­n. Petter Plassbak er talsperson for beboerne i saken, og sier ombygginge­n ikke er nok.

– Deler av området er fortsatt åpent og taket er en duk. Det har sikkert en funksjon, men er på langt naer godt nok. Det har vaert mye bråk fra klokka 12 til klokka 02. Vi har sluttet å legge oss før de er ferdige, sier Plassbak.

FORTVILET OVER MÅLINGER

Beboerne har brukt støymålere på smarttelef­oner for å dokumenter­e støyen nattestid. En praksis Sande er fortvilet over.

– For vår del koster en godkjent måling titusenvis av kroner, og den blir foretatt av et frittståen­de lokalt firma. Naboene benytter en liten app på mobiltelef­onen. (...) Kan de da tillegges vekt i debatten? skriver Sande.

De involverte partene i saken, kommuneove­rlegen og politikern­e har over lengre tid hatt en til tider opphetet e-postutveks­ling gående. Her er det kommet påstander om at Sande forsøker å lure kommunen. Dette reagerer Sande på.

– Dette er løgn og bringer hele konflikten ned på et nivå som er useriøst. Spørsmålet er kanskje hvem som forsøker å lure hvem? skriver Sande.

NOE BEDRING

Petter Plassbak sier lydnivået er akseptabel­t noen ganger, men mener strandklub­ben fortsatt ikke holder seg innenfor kravene.

– Det er meget stor misnøye rundt her, og jeg har fått usedvanlig mange støttemeld­inger. Det er en uavklart situasjon, og jeg har derfor henvendt meg til formannska­pet for at de skal gjøre noe, sier Plassbak.

Han mener lokalet ikke kan regnes som innendørs slik det står i dag.

– De må isolere slik at det blir en innelukket bygning. Nå slår lyden mot fjellet på Odderøya og kommer tilbake til oss. Jeg har bedt administra­sjonen om å definere hva som er innendørs, sier Plassbak.

HOLDER KRAVENE

Roger Sande mener de nå holder seg innenfor kravene som er satt.

– Det er også satt opp et spesielt lydsystem som ikke kan skrues opp. Det er rett og slett ikke mulig, skriver Sande.

Han mener det også er andre faktorer som spiller inn på støyen naboene opplever. Han sjekket selv lydnivået i området en natt og fant for høye støyverdie­r, men mener støyen har andre kilder.

– (...) like ved der han bor står det nå store kjøleconta­inere og aggregat fra fotballarr­angementet i Gravane. Dette har et veldig høyt støynivå. Man hører faktisk ikke musikk fra M Beach i det hele tatt på stedet. Spørsmålet er om de snakker mot bedre vitende når de klager på lydnivået fra M Beach? Alle vet at denne saken føyer seg inn i en lang rekke klager fra sydkvadrat­uren, skriver Sande.

Kommuneove­rlege Dagfinn Haarr har vaert involvert i saken, men er nå på ferie. På spørsmål om kommunen anser saken som i orden nå, skriver han:

– For tidlig å si, saken er ikke endelig avgjort.

 ??  ??
 ?? FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N ?? M Beach Club har glasset inn uteområdet etter klager på støy. Naboene mener det er mindre støy enn før, men sier de fortsatt ikke får sove.
FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N M Beach Club har glasset inn uteområdet etter klager på støy. Naboene mener det er mindre støy enn før, men sier de fortsatt ikke får sove.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway