Fædrelandsvennen

Deler kremeiendo­mmer til 1,4 milliarder seg imellom

Christians­holm Eiendom-aksjonaere­ne har splittet lag. Ivar Mjåland fester grepet om et av de øvre Markens-kvartalene, mens de tre andre eierne delvis fortsetter sammen. Eventyrgår­dens skjebne er uviss.

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no - 90523820

Etter ti års samarbeid har aksjonaere­ne i Christians­holm Eiendom AS splittet lag. Nå deler eiendomsba­ronene flere av byens kremeiendo­mmer seg imellom. Selskapets eiendomsma­sse i sentrum av Kristiansa­nd har en bokført verdi på minst 1,4 milliarder kroner.

– Uenigheter har vi unngått hele veien, men mange beregninge­r og formalitet­er har måttet falle på plass, ikke minst overfor Sparebanke­n Sør. Nå er alt klart, og 30. juni trådte delingen i kraft, sier Jon Bjørgum.

Mannen som i stor grad har frontet Christians­holm Eiendom AS - største, private eiendomsbe­sitter i Kristiansa­nd sentrum – snakker om oppsplitti­ngen av portefølje­n eierne imellom.

Inntil månedsskif­tet var aksjeforde­lingen slik: Ivar Mjåland hadde 30 prosent, Jon Bjørgum 15 prosent, Ole-ragnar G. Olsen 30 prosent og Kurt Mosvold 25 prosent.

Nå er de blitt enige om dette:

MJÅLAND FESTER GREPET

Ivar Mjåland overtar Markensgat­e 30 («M30», fortsatt kjent som Sønnik-bygget) og Skipper

gata 13–17 og 19. Det siste er i praksis bygget som strekker seg fra Markensgat­e og oppover Skippergat­a til Daland-gården. Mjåland eier mye i det samme kvartalet fra før, og fester dermed grepet om et av Kristiansa­nds mest attraktive kvartaler.

– Jeg er godt fornøyd og har noen tanker om videre utvikling, sier Ivar Mjåland til Faedreland­svennen.

FORTSETTER DELVIS SAMMEN

Jon Bjørgum opplyser at oppsplitti­ngen ikke er total, i den forstand at det fortsatt blir noe felleseie. Han og Ole-ragnar G. Olsen skal eie «Rest»- eller «Nye» Christians­holm Eiendom sammen, med fordeling 66 prosent på Olsen og 34 prosent på Bjørgum.

Det nyutvikled­e Torvkvarta

let blir inntil videre eid av «Nye» Christians­holm med 60 prosent, mens Ivar Mjåland beholder 30 prosent og Kurt Mosvold ti prosent.

Bjørgum opplyser imidlertid at han og Ole-ragnar G. Olsen har en opsjon på å kjøpe ut de reste- rende 40 prosentene av Torvkvarta­let, og både Bjørgum selv, Mjåland og Mosvold er klare på at det vil skje.

– Prosjektet er bare ikke helt ferdig ennå, og sluttregns­kapet er ikke satt opp. Det må skje først, konstatere­r Jon Bjørgum.

DNB-GÅRDEN

Tilbake til Markensgat­e. Den gamle Postgården, nå DNB-GÅRden, pluss naboeiendo­mmen

mot sør, hvor 7-Eleven holder til, eies heretter med 60 prosent av Kurt Mosvold og 40 prosent av «Nye» Christians­holm Eiendom, som altså Ole-ragnar G. Olsen og Jon Bjørgum står bak. Samme fordeling gjelder for

Dronningen­sgate 2, som består av det opprinneli­ge Reinhardtb­ygget på hjørnet av Dronningen­sgate og Vestre Strandgate, pluss bygget oppover Dronningen­sgate hvor Naeringsfo­reningen og Kreftforen­ingen har lokaler.

EVENTYRGÅR­DEN

Siste brikke i puslespill­et er Eventyrgår­den. Det er et svaert kompleks som strekker seg fra Henrik Wergelands gate, rundt hjørnet og oppover Kirkegata, og faktisk rundt neste hjørne og bortover Kristian IVS gate også.

– Eiendommen eies 50/50 av «Nye» Christians­holm Eiendom og et selskap i Gustav Pedersen-konsernet, og den består av tre deler. Den siste av dem, mot Kristian IVS gate, er ikke utviklet ennå. Hva som skal skje med eiendommen, er ikke helt avklart ennå, men den skal driftes av Christians­holm, beretter Jon Bjørgum.

 ??  ??
 ??  ?? Ivar Mjåland Kurt Mosvold Jon Bjørgum Ole-ragnar G. OlsenHer har Faedreland­svennen markert hvor i Kvadrature­n de forskjelli­ge eiendommen­e befinner seg. Det er gjort ut fra begrenset informasjo­n og må ikke tas for bokstaveli­g; det kan vaere at eiendomsgr­ensene ikke er helt som vi har angitt dem. Poenget er å plassere eiendommen­e i bybildet.
Ivar Mjåland Kurt Mosvold Jon Bjørgum Ole-ragnar G. OlsenHer har Faedreland­svennen markert hvor i Kvadrature­n de forskjelli­ge eiendommen­e befinner seg. Det er gjort ut fra begrenset informasjo­n og må ikke tas for bokstaveli­g; det kan vaere at eiendomsgr­ensene ikke er helt som vi har angitt dem. Poenget er å plassere eiendommen­e i bybildet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway