Fædrelandsvennen

Hogget 148 traer på privat eiendom

- KAMILLA RUDBERG

148 traer ble hogd ned av Altiskog AS på Magnus Heldals tomt i forbindels­e med utbygging i Lillesand. Nå må de betale 250.000 kroner i erstatning.

Erstatning­en på 250.000 mener derimot Heldal ikke er god nok.

– Jeg er ikke fornøyd med dommen og erstatning­ssummen. Så jeg er i tenkebokse­n nå. Det ligger litt i kortene at det blir en anke, sier Magnus Heldal til Faedreland­svennen.

Han eier en skog- og landbrukse­iendom i Lillesand kommune. Tomten til Heldal grenser til Tjuholla, som er vedtatt regulert til småhusbeby­ggelse av Lillesand kommune.

Eiendommen er solgt fra Lillesand kommune til Kaldvellfj­orden Eiendom AS, som utbygger av området.

ERKJENNER HOGSTEN

Heldal saksøkte Altiskog AS for å hogge ned 148 traer 15 meter inn på hans tomt. Saksøkte Altiskog AS var leid inn for å hogge og rydde eiendommen.

– Altiskog AS har uaktsomt hogget traer på Heldals eiendom uten samtykke til dette, og Heldal har lidt et økonomisk tap som følge av den erstatning­sbetingend­e handling, står det i dommen.

Tingretten mente altså at det ikke er tvilsomt at de alminnelig­e vilkår for erstatning for ulovlig trehogst er oppfylt. Også de saksøkte, Altiskog AS, erkjenner at det er foretatt ulovlig hogst på Heldals eiendom.

– TUNGT

Spørsmålet i tingretten gikk på utmåling av erstatning. Dommens konklusjon var at Altiskog AS må betale erstatning til Heldal på 250 000 kroner.

– Det er tungt. Jeg må søke etter litt hjelp fra skogeieror­ganisasjon­en. Det blir dyrt, men jeg tror at jeg kanskje får de i ryggen, sier han.

Heldal har ankefrist til 7. september, og vil bruke sommeren på å trekke pusten og bestemme seg for hva han skal gjøre videre.

Erstatning­sbeløpet på 250.000 innebaerer at ingen av partene reelt sett har vunnet fullt ut. Det betyr at begge parter må dekke egne sakskostna­der.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway