Fædrelandsvennen

Naere på for bilist i feil kjørefelt

- TORMOD FLEM VEGGE

Tirsdag havnet en bilist i feil kjøreretni­ng i 80-sona på E 18 i Tvedestran­d. Så kom en lastebil kjørende mot ham.

– Jeg var på vei fra Gjerstad til jobben i Froland, da jeg plutselig så en bilist i feil kjørefelt. Jeg tenkte at mannen måtte vaere spinnvill, sier Christoffe­r Ausland.

Det var ved 06-tiden tirsdag morgen at 25-åringen oppdaget en bil med en mannlig sjåfør som kjørte i feil kjørefelt på E 18 i Tvedestran­d.

Kjørefelte­ne på strekninge­n er atskilt med midtrekkve­rk.

– Den eldre mannen hadde nok ligget i feil kjørefelt en stund, tror Ausland.

Han filmet deler av hendelsen. På filmen sees en lastebil som kommer mot mannen. Lastebilen klarte å stoppe i tide, og unngikk dermed sammenstøt.

– Det er 80-sone på stedet, og jeg blinket mot møtende trafikk for å advare dem, sier 25-åringen, som mener at det bare var flaks at kjøreturen endte godt.

Øystein Krogstad, fungerende distriktsl­eder for Agder og Sør- Øst politidist­rikter, påpeker at det selvsagt er livsfarlig å kjøre i feil kjøreretni­ng på E 18.

– Det er ofte eldre folk som kjører i feil kjøreretni­ng. 10–15 ganger i året treffer jeg pensjonist­foreninger og eldre bilførere, og forteller dem at de eldre selv må forstå når de må slutte å kjøre bil, forteller Krogstad.

– Det har skjedd dødsulykke­r når folk har kjørt i feil retning. Når eldre merker at han eller hun ikke har full oversikt over trafikkbil­det, er det på tide å legge førerkorte­t på hylla, understrek­er han.

 ?? FOTO: CHRISTOFFE­R AUSLAND ?? Her dokumenter­er bilist Christoffe­r Ausland at en bilist kjørte mot kjøreretni­ngen på E 18. Og plutselig kom en lastebil imot.
FOTO: CHRISTOFFE­R AUSLAND Her dokumenter­er bilist Christoffe­r Ausland at en bilist kjørte mot kjøreretni­ngen på E 18. Og plutselig kom en lastebil imot.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway