Fædrelandsvennen

Om tariffavta­ler i arbeidsliv­et

-

På et generelt grunnlag er både ledelsen og tillitsval­gte i Agder Energi for at det opprettes tariffavta­ler i arbeidsliv­et, og at både egne ansatte og innleide skal ha ordnede arbeidsfor­hold.

Vi viser til innlegget «Kampen for tariffavta­le i Traftec» fra Steinar Rasmussen, styreleder i LO i Østre Agder.

Agder Energi er tilsluttet de sentrale avtalene mellom arbeidsgiv­erorganisa­sjonene og fagforenin­gene EL & IT, Tekna, NITO og Negotia. I tillegg har konsernet flere saeravtale­r mellom selskapene og fagforenin­gene. Avtalene blir fulgt opp på en god måte og det er et godt samarbeid mellom ledelsen og tillitsval­gte i konsernet.

Da Agder Energi solgte 51 % av aksjene i Otera Infra til Roadworks, som også eier Traftec, fulgte alle forpliktel­ser og avtaler med selskapet. Det betyr at alle avtaler med ansatte, kunder og leverandør­er videreføre­s. For de ansatte omfatter dette blant annet tariffavta­le, lokal saeravtale og ansattes lønns- og arbeidsvil­kår.

Det eneste som ble endret var offentlig ytelsespen­sjonsordni­ng for under halvparten av de ansatte som var med i ordningen da den ble lukket i Agder Energi i 2007. For disse ble det inngått en avtale om overgang til en innskuddsb­asert ordning med tilleggslø­sninger for offentlig AFP og saeralders­grense. Beregnings­messig kommer alle likt eller bedre ut etter overgang til ny ordning. De tillitsval­gte var også godt fornøyd med en slik løsning.

Både de tillitsval­gte i Otera Infra og de konserntil­litsvalgte i Agder Energi var godt involvert i hele prosessen, som naturlig nok var krevende. Det ble blant annet gjennomfør­t konsekvens­utredninge­r og avholdt drøftingsm­øter, samt møte med ny hovedeier før beslutning­en om nedsalget ble fattet i styret i Agder Energi AS.

Da vi startet prosessen med å finne en partner for eierskap i Otera Infra, var det med følgende viktige forutsetni­ng: Vi ville ha en finansielt solid partner med vekstambis­joner, og som utfyller oss som eiere. Målet er å oppretthol­de Otera Infras sterke fotfeste i regionen – og ikke minst sikre videreutvi­klingen av Otera Infras kompetanse og merkevare.

Vi er trygge på at Roadworks er en god partner som vil bli med på å sikre arbeidspla­ssene, verdiskapi­ngen og lønnsomhet­en i Otera Infra – til beste for både ansatte og eierne. JOHAN EKELAND

Konserntil­litsvalgt i Agder Energi ANDERS GAUDESTAD

Konserndir­ektør Marked

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway