Fædrelandsvennen

Benicio briljerer

- CATHRINE SORDAL

ACTION/DRAMA «Sicaro 2: Soldado» USA 2017 Regi: Stefano Sollima Manus: Taylor Sheridan Skuespille­re: Josh Brolin, Isabela Moner, Benicio Del Toro, Jeffrey Donovan Aldersgren­se: 15 år

I «Sicario 2: Soldado» blir vi igjen tatt med ned i Mexicos underverde­n, hvor kartellene nå smugler terroriste­r over grensa. ●●Den første filmen også skrevet av Taylor Sheridan med regi av Denis Villeneuve («Blade Runner 2049») var en av de beste filmene som kom i 2015. Forventnin­gene var derfor store foran oppfølgere­n. Regissør Stefano Sollima leverer ikke helt på Villeneuve­s nivå, men bra er det.

Matt Graver (Josh Brolin) hentes inn nok en gang for å gjøre de skitne jobbene den amerikansk­e regjeringe­n ikke vil vedkjennes, og han samler det vanlige laget sitt. Til tider blir det vel mye testostero­n og machomenn, men det balanseres gjennom vennskapet som utvikler seg mellom Alejandro (Benicio Del Toro) og den unge jenta Isabel (Isabela Moner). Isabel er datteren til en av de øverste kartellsje­fene, og Alejandro har ingen betenkelig­heter med å hjelpe Graver å kidnappe henne.

Sheridan har skrevet nok et komplekst manus hvor en får servert informasjo­nen litt etter litt, og som stadig overrasker. Innimellom savner jeg en type karakter som Emily Blunt spilte i den første filmen. Hennes menneskeli­ge reaksjoner var en virkningsf­ull motvekt til det kalde og følelseslø­se, men hallo (!) – filmen byr på action og spenning i lange baner, og Benicio Del Toro er verdt hver billettkro­ne.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway