Fædrelandsvennen

Ser utenlands etter ny angriper

Start har kartlagt spillermar­kedet i både inn- og utland og ser blant annet etter en ny angriper når overgangsv­induet åpner 19. juli.

- TEKST: ANDREAS HOPEN

Sportslig leder i Start, Tor-kristian Karlsen, har sett mye fotball de siste månedene for å kartlegge spillere både i inn- og utland. Karlsen vil ikke utelukke at det kommer inn en spiss fra utlandet.

– Vi ser også på spillere i utlandet. Og det er nok sannsynlig at det på de mest sentrale plassene på banen blir naturlig å se til utlandet. Da tenker jeg først og fremst på foran mål og bak på banen, sier Tor-kristian Karlsen.

Utlendings­kvoten i norsk fotball tillater klubbene å registrere ni utlendinge­r til seriespill, de ni plassene er allerede fylt i Start. Skulle den riktige spilleren dukke opp vil det ordne seg, sier Karlsen.

– Hvis det blir tilfelle, løser vi det på en eller annen måte. Vi har spillere av de ni som vil få et stort utbytte av å vaere i Start gjennom en god treningshv­erdag og ikke nødvendigv­is gjennom spill i Eliteserie­n, forklarer Karlsen.

IKKE LIKE ATTRAKTIVE

At man ser til utlandet etter nye spillere, handler i stor grad om pris.

– Det er to elementer som skaper utfordring når det kommer til norske spillere. Det er pris og Start sin posisjon i Eliteserie­n. Hadde vi vaert nummer ti eller åtte hadde det vaert mer attraktivt å spille for oss, sier Karlsen som samtidig føler at spillere og agenter har tro på Start sitt langsiktig­e prosjekt.

– Ja, det føler jeg, men en del av de litt større navnene sitter mer på gjerdet. Blant annet fordi de har det fint i sine klubber, men også fordi det er veldig tidlig når det kommer til overganger. De fleste vil bli ferdig med runden til helgen og ta en liten ferie først, fortsetter den sportslige lederen.

Karlsen tar ikke avgjørelse­n rundt spillerlog­istikken alene. Det er en sammensatt avgjørelse der flere blir involvert.

– Jeg og hovedtrene­r jobber tett, og vi har dialog hver dag. Jeg synes vi har kommet fram til nyttige konklusjon­er den siste tiden. I tillegg har jeg, og Andreas Jenssen (ansvarlig for analyse og speiding) sett veldig mange spillere den siste tiden. Der vi presentere­r de vi mener er aktuelle til hovedtrene­r. Det siste filteret er økonomien og da blir spillerne presentert for personer på eierog styresiden, forklarer 43-åringen.

ØNSKER FYSIKK OG RUTINE

Hovedtrene­r Kjetil Rekdal er mest opptatt av det spillermat­erialet han har å jobbe med, og ikke hvem han kan hente inn. Likevel har han gjort seg noen tanker om hva han kunne tenke seg.

– Det blir ikke annerledes her enn i andre klubber når overgangsv­induet åpner. Alle ser etter justeringe­r i stallen sin, men vi må først og fremst jobbe med de spillerne vi har, poengterer Rekdal.

– Det er noen posisjoner jeg vil forsterke, men det vil ikke jeg gå ut med, fordi det skaper mer spekulasjo­n. Men at vi trenger litt rutine og fysisk kapasitet blandet med det vi har, det er klart. Men det er jo ikke sikkert vi får det vi vil ha, fortsetter Rekdal.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway