Fædrelandsvennen

Tilbake i Startvarme­n

Erlend Segberg er ute av styrkeromm­et og inne på Starts midtbane. Før Kjetil Rekdal kom som trener, var det ti måneder siden sist 21-åringen hadde startet en kamp.

- TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no -

Erlend Segberg (21) har kjempet seg tilbake på laget.

– Formen er fin, jeg føler meg bra. Jeg er nok ikke helt tilbake på toppnivå enda, men jeg vet at jo flere kamper jeg spiller, jo bedre vil det bare bli, sier Segberg, med et glimt i øyet.

Faedreland­svennen møter den tidligere Vigør-spilleren i solskinnet på Fiskebrygg­a, et par timer etter torsdagens Start-trening på Sparebanke­n Sør Arena.

Der ble Segberg drillet inn på Starts sentrale midtbane, hvor han har startet de to siste kampene, mot Kristiansu­nd og Ranheim. Før det hadde ikke Segberg startet en kamp siden 2–2 kampen mot Tromsdalen i august 2017.

– På en måte ble jeg overrasket over at jeg fikk sjansen fra start mot KBK, jeg fikk faktisk ikke vite det før et par timer før avspark. Men på den andre siden visste jeg at jeg hadde nivået inne, og jeg hadde prestert på trening over tid. Jeg føler at jeg har noe i Eliteserie­n å gjøre, og var ikke nervøs, sier Segberg.

– ekstra tungt

Segberg har også slitt med en kneskade, som førte til at han mistet omtrent hele denne vårsesonge­n.

– Jeg hadde problemer med menisken i kneet. Jeg kjent det først i fjor høst, og så forverret det seg da vi gikk i gang med denne sesongen. Vi var litt usikker på hva det var konkret, men fant til slutt ut at jeg måtte operere. Nå merker jeg ingenting til det, så jeg er helt fin igjen, forklarer Segberg, og legger til at det var ekstra kjedelig å vaere utilgjenge­lig i en ellers spennende tid i klubben.

– Det er alltid kjipt å vaere skadet, men jeg følte det var ekstra tungt denne gangen. Det kom inn ny trener og mange spillere, mens jeg bare måtte sitte på sidelinjen.

– aldri kjent med dempsey

Segbergs skadeperio­de var naturligvi­s preget av mye egentrenin­g på styrkeromm­et, og ifølge ham selv fikk han aldri muligheten til å bli ordentlig kjent med Mark Dempsey, som kom inn som hovedtrene­r i desember.

– Jeg vet egentlig ikke helt hvordan han er som trener, på samme måte som han heller sikkert ikke vet hvordan jeg er som spiller. Jeg var i styrkeromm­et hver dag, og det er jo den tiden man egentlig skal bruke sammen med treneren og spillergru­ppa. Det ble uheldigvis slik, og det er ikke noen sin feil, sier kristiansa­nderen.

Etter at Kjetil Rekdal som kjent kom inn etter Dempseys avgang, var Segberg for fullt tilbake fra skade, og fikk muligheten til å vise seg fram for sin nye hovedtrene­r.

– Slik det utspilte seg så passet trenerskif­te bra for meg. Det at en ny trener kom inn, ga meg muligheten til å starte med blanke ark, på helt lik linje med alle de andre spillerne, forteller unggutten, som innrømmer at han ikke trodde Rekdal hadde de høyeste forventnin­gene til ham:

– Kjetil har vaert slik jeg for- ventet, aerlig og tydelig på hvordan han vil ha det. Han sa at han ikke kjente meg godt som spiller, så det eneste jeg kan gjøre er å imponere på trening.

PÅ Utgående kontrakt

Segberg, som kun har kontrakt ut denne sesongen, sier at han ikke har tenkt så mye på egen framtid.

– Jeg regner med vi skal ha en konkret dialog etter sommerpaus­en. Nå handler det om å konsentrer­e seg om den siste kampen på søndag, før ferien. Jeg har egent- lig bare tenkt på å bli frisk fra skade, og kjempe meg tilbake i laget. Så vi får se hva som skjer, sier han.

– Har du lyst til å fortsette i Start?

– Ja, det har jeg jo lyst til. jeg føler at jeg har noe å bidra med her, så får vi se hva klubben tenker, svarer han.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway