Fædrelandsvennen

– Personlig har jeg ingen hø

Søgne-politikern­e er både skeptiske og begeistret for høyhus-planene på Tangvall.

-

– Personlig har jeg ingen høydeskrek­k, sier Paul Magne Lunde (Ap), leder av plan- og miljøutval­get i Søgne.

Det ni personer store politiske utvalget er premisslev­erandør i regulering­ssaker, og får flere store planer om utbygging på Tangvall til behandling i høst.

– Det er et begrenset areal som skal bebygges. Om det kreves høyere bebyggelse for å sikre at vi ikke tar hull på landbruksj­orda, er jeg ikke fremmed for det, sier Lunde, men sier det er for tidlig å konkretise­re hvor han legger lista.

Lunde sier at å bygge i høyden er krevende med tanke på omgivelsen­e, med tanke på lys-, skyggeog avstandsfo­rhold.

– Det er viktig å få med alle synspunkt og gi saken en så grundig behandling som mulig, sier Lunde.

Han er glad for engasjemen­tet fra folk i Søgne.

– Jeg har full forståelse for deres syn. Dette er viktig både for de som bor der nå, for de som skal bo der i framtida, og for resten av bygda.

LITE ESTETISK

Lunde ønsker innovative og kreative planer velkommen.

– Vi skal ikke vaere redde for at ting ser annerledes ut. Det er mange stilarter på Tangvall fra før av. Dessverre har det ikke vaert politisk enighet eller noen felles forståelse av hva som er bra estetikk på Tangvall. Det er litt leit.

– Er det noen ny mulighet for det nå?

– Det løpet tror jeg er kjørt, svarer Lunde.

Lundes partifelle, Knut Henriksen, trekker fram to motstriden­de hensyn i vurderinge­n av høyhusplan­ene:

På den ene siden å bygge tett og miljørikti­g langs kollektiva­ksen, på den andre siden bomiljøet.

– Jeg er ingen stor tilhenger av høyhus på Tangvall, og ser helst at vi holdt oss til seks etasjer. Skal det bygges i høyden, er det best å plassere dem så langt nord som mulig, helst på andre siden av E 39, sier Henriksen.

– SPENNENDE PLANER

Bernt Ludvig Daland i Frp sier han er for at det bygges i høyden, og ikke så opptatt av om det blir åtte eller ti etasjer.

– Jeg er veldig spent på planforsla­get som kommer for Rådhusveie­n; hvordan det er bearbeidet og deres konsept med å etablere kontorloka­ler og få inn storaktøre­r i naeringsde­len. Ideen med høye og luftige lokaler i første etasje, er spennende, mener Daland.

Han har forståelse for naboenes reaksjoner, men sier at om man bor i et sentrumsom­råde, må man ta med seg utviklinge­n.

– Jeg skulle gjerne sett at da- gens motstander­e var mer aktive overfor oss politikere da kommunedel­splanen ble behandlet. Om det ville gitt et annet resultat, er vanskelig å si, men det var i alle fall lite fokus på høyder og høydebegre­nsning da, sier Daland.

– HASTET PLANEN GJENNOM

Helge Reisvoll (H) er klar på at det burde vaert presisert mer om høyder i gjeldende kommunedel­splan for Tangvall, vedtatt i 2016.

– Det er en liten svakhet med planen at det ikke er angitt noe om høyder der. Vi hastet nok planen litt gjennom på grunn av forhold rundt Søgne videregåen­de skole. I ettertid har det vist seg at det ikke var så prekaert å få den vedtatt så raskt, sier Reisvoll.

Han er betenkt over de planlagte høydene, uten å gi til kjenne noe partistand­punkt.

 ?? FOTO: ATELIER T. OLSEN OG SIV.ING ARNE REINERTSEN/SØGNE KOMMUNE ?? Denne skissen viser det såkalte Haugensent­eret, med terrassert bebyggelse på opptil ti etasjer.
FOTO: ATELIER T. OLSEN OG SIV.ING ARNE REINERTSEN/SØGNE KOMMUNE Denne skissen viser det såkalte Haugensent­eret, med terrassert bebyggelse på opptil ti etasjer.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway