Fædrelandsvennen

Ydeskrekk

- TEKST: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD janne.b.prestvold@fvn.no

– Jeg kan ikke svare på hva Høyre lander på når vi behandler detaljregu­leringspla­nen, men mine innvending­er har både med det trafikale og det estetiske å gjøre. Det som er litt synd, er at dette med arealøkono­misering er så populaert. Jeg mener vi generelt har areal nok i dette landet til at folk kan bo litt utenom knutepunkt­ene også, sier Helge Reisvoll.

– VANSKELIGE AVVEININGE­R

Yngvar Monstad (MDG), nestleder i plan- og miljøutval­get, betegner høyhusplan­ene som kontrovers­ielle.

– Jeg er skeptisk til høydene, og det er flere dilemmaer og vanskelige vurderinge­r her, sier Monstad.

Han ser også mye han liker: – Vi ønsker jo satsing og et levedyktig Tangvall, og det får vi med kontorer og nye butikker. Utbygninge­ne finansiere­r dessuten oppgraderi­ng av utearealen­e og gir mulighet til å bygge skatepark og nytt torv, framholder han.

– Men det spørs hva de skal bygge, og om det blir krav om kompromiss­er med hensyn vi ikke ønsker å gå på akkord med, som bokvalitet. Men det spørs jo hvor lenge noen av de eldre byggene blir stående. Tangvall er under utvikling, med mange og store ting på gang, og da må politikern­e tenke to hakk lenger fram enn dagens situasjon, sier Yngvar Monstad.

Høyhusplan­ene på Tangvall

I Kleplandsv­eien er det vedtatt å reise et sju etasjer høyt leilighets­bygg med 54 leilighete­r. Planene er utarbeidet av Spiss arkitektur og plan for Klepland AS, med blant andre Mur i Sør og Aamodt hus som eiere.

Forslaget for Rådhusveie­n 36 og 38 er å reise fire nye bygg, med leilighete­r, forretning­er og kontorer. Planene har vaert på høring og skal behandles politisk til høsten. Utbygger ønsker ti etasjer høye bygg.

Haugensent­eret, der blant annet Coop Mega ligger i dag, planlegges utbygd med i alt 65 leilighete­r, samt forretning­er. Planene er nylig sendt på høring, med frist 24. august.

 ??  ??
 ?? ILLUSTRASJ­ON: PROSJEKTGR­UPPEN/STREK ARKITEKTER/SØGNE KOMMUNE ?? Politikern­e får detaljregu­leringspla­nen til behanding i høst.
ILLUSTRASJ­ON: PROSJEKTGR­UPPEN/STREK ARKITEKTER/SØGNE KOMMUNE Politikern­e får detaljregu­leringspla­nen til behanding i høst.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway