Fædrelandsvennen

Holdt åpent hele natta

- GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N

Far og sønn holdt sykkelbuti­kken på Grim åpen gjennom hele natta i forkant av Handelens dag. Men få kunder brukte sommernatt­a på sykkelkjøp.

– Vi solgte den siste elsykkelen klokka 23.00, men det har vaert stille siden da, sier Svein Bergheim, daglig leder ved Kristiansa­nd sykkelsent­er på Grim.

Klokka har akkurat passert 05.00, og Bergheim triller ut nok en sykkel på utsiden av butikken. Man skal visstnok ikke sove bort sommernatt­a, en oppfordrin­g han og sønnen Magnus Thobro Bergheim tok bokstaveli­g. For tredje året på rad velger de å holde butikken åpen gjennom hele natta før Handelens dag.

– Det er litt far-sønn-tid. Det er også veldig mye riggejobb før Handelens dag, og vi klargjør mange sykler, sier Svein Bergheim.

LITT TRØTT

Året før hadde de en kunde som handlet sykkel klokka 02.00, og besøk fra politiet som lurte på hva de holdt på med. I år fikk de så pass ro at sønnen Magnus hadde tatt seg en liten strekk da Faedreland­svennen var innom mens morgendise­n fortsatt lå over byen.

– Jeg har vaert med alle årene. I natt var det rolig, så jeg har hørt på musikk og montert noen sykler, sa han.

– Mellom klokka tre og fire er man litt trøtt, men vi er klare for å kjøre auksjon klokka 08.00, sa far Bergheim.

EL-SYKKELEN ELISABETH

Bergheim forteller stolt at de i år har lansert en egen elsykkel med merkenavne­t Elisabeth. Et navn som ikke er uten betydning. Den er oppkalt etter kona Elisabeth, og forteller om en dramatisk vending i deres liv.

– Kona fikk hjertestan­s da hun var 36 år gammel, og fikk pacemaker, sier Bergheim.

Da de skulle lansere egen elsykkel, var koblingen mellom det som holdt hjertet i gang og som driver syklene avgjørende for navnevalge­t.

– Hun heter jo El-isabeth. Og så er hun jo elektrisk, selv om hun ikke trenger lading like ofte som syklene, sier Bergheim.

DESIGNET I VÅGSBYGD

Syklene, som foreløpig kommer i to ulike utgaver, er designet av Emmanuel Haugen ved Idéskilt i Vågsbygd. Det var også han som kom opp med navnet. Syklene blir produsert i Tsjekkia.

– Vi har satt opp sykkelen med de delene vi mener er best for Norge. Folk som kjøper elsykler er mest opptatt av hvilken type motor man har, og vi bruker Shimano, sier Bergheim.

Han mener tiden for satsing var inne.

– Det har ikke tatt av på salget av elsykler før nå. Skulle vi gjøre noe, måtte det bli nå, ser Bergheim.

FAERRE, MEN DYRERE

Bergheim forteller at de selger faerre vanlige sykler nå enn før.

– Samtidig selger vi flere elsykler. Antallet totalt har gått ned og prisen opp. Målet for dagen er å selge 40-50 sykler, sier Bergheim.

 ?? FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N ?? Svein Bergheim finner god støtte i sykkelen oppkalt etter kona. Nattåpent kan taere på.
FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N Svein Bergheim finner god støtte i sykkelen oppkalt etter kona. Nattåpent kan taere på.
 ?? FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N ?? Magnus Thobro Bergheim hjelper far Svein Bergheim med å gjøre klar for storsalg på Handelens dag.
FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N Magnus Thobro Bergheim hjelper far Svein Bergheim med å gjøre klar for storsalg på Handelens dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway