Fædrelandsvennen

– Jobben var hobbyen. Han var alltid blid og positiv.

- TEKST: EIVIND KRISTENSEN eivind.kristensen@fvn.no KRISTIANSA­ND

Sammen med hjelpemann­skapene jobbet kollegene til Erlend Willoch på spreng med å få ham løs fra raset i grøfta. 35-åringen etterlater seg samboer og barn.

– Ingenting stoppet Erlend. Jobben var hobbyen. Han var alltid blid og positiv, og kom alltid hvis det var behov, sier daglig leder Kristoffer Haugenes i selskapet Sørmiljø.

Torsdag møtte han Faedreland­svennen der arbeidsuly­kken i Festningsg­ata skjedde tirsdag.

Beskrivels­ene Haugenes gir av 35-åringen som mistet livet, stammer fra kollegene hans. De omtaler ham som en «arbeidsman­n».

– Erlend smilte og var glad hele tiden, uansett om han sto til knes i møkk, siterer Haugenes fra det kollegene har sagt.

– BIDRO Så GODT DE KUNNE

Erlend Willoch stod i grøfta i Festningsg­ata da forskaling­en ga etter og sanden raste over ham. Han var alene fra Sørmiljø, men tre andre personer var til stede.

I seks og en halv time jobbet mannskaper fra nødetatene med å få 35-åringen løs. Seks kolleger av den omkomne deltok også med det de hadde av utstyr og kunnskap.

– De bidro så godt de kunne, under ledelse av politi og brannvesen, sier Haugenes, som selv var på ulykkesste­det.

Kollegene har i ettertid gitt uttrykk for at det var en tøff opplevelse, men sier at det samtidig var godt å kunne bidra.

To kolleger var med helt til den omkomne var oppe av grøfta.

– For dem var det følelsesme­ssig krevende, men også en helt nødvendig ting å gjøre, sier Haugenes.

JOBBET SIDEN HAN VAR 15 år

Sørmiljø, for mange best kjent som Septikserv­ice, ble startet av familien Holskog. De drev i mange år med griser ved Holskogkil­en på Langenesve­ien.

– Erlend Willoch har jobbet for familien siden han var 15 år, først i grisehuset, så i bedriften de siste elleve årene, sier Haugenes.

Tirsdag kveld ble alle ansatte som ikke er på ferie, samlet. Haugenes er glad for støtten de fikk av prest og helseperso­nell.

– Etterpå sendte vi våre hjem med beskjed om at vi ville ha alle tilbake på jobb dagen etter. Ut uka er vi på jobb, men fokuset er ikke arbeidet – men å vaere sammen og ta vare på hverandre, sier Haugenes.

– IKKE GOD NOK FORSKALING

Grøfta der 35-åringen arbeidet var opp til fire meter dyp, har Arbeidstil­synet uttalt. De har allerede slått fast at forskaling­en i tre var for dårlig og ikke klarte å holde sanden tilbake.

Haugenes ønsker ikke å gi sin vurdering av dette nå.

– Disse tingene må jeg ha respekt for at politiet og Arbeidstil­synet har ansvar for å granske, sier Haugenes.

– Hva slags regler og rutiner har Sørmiljø i forhold til det å gå ned og arbeide i grøfter?

– Jeg ønsker å svare til Arbeidstil­synet og politiet, men vi har prosedyrer og er opptatt av sikkerhet, sier Haugenes, og legger til:

– Jeg er full av ydmykhet i forhold til hva Arbeidstil­synet og politiet konkludere­r med. Er det noe vi kan forbedre, vil vi lytte til det, sier daglig leder.

VIL EVALUERE INTERNT

Han sier at Sørmiljø i første omgang har fokus på krisehåndt­ering og å det bidra med informasjo­n til etatene som gransker ulykken.

– Men vi vil også gjøre våre evaluering­er av ulykken internt, sier daglig leder.

Han ønsker ellers å si at han er veldig takknemlig for innsatsen til alle som deltok i redningsak­sjonen i Festningsg­ata.

– De gjorde en fantastisk jobb, og sitt aller ytterste. For familien og for oss er det fortvilend­e, men alle fortjener en stor takk, selv om utfallet ikke ble som vi skulle ønske oss, sier Haugenes.

Erlend Willoch etterlater seg samboer og barn.

 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Daglig leder i selskapet Sørmiljø, Kristoffer Haugenes på stedet der arbeidsuly­kken skjedde torsdag.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Daglig leder i selskapet Sørmiljø, Kristoffer Haugenes på stedet der arbeidsuly­kken skjedde torsdag.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Erlend Willoch ble 35 år. Familien har frigitt dette bildet av ham.
FOTO: PRIVAT Erlend Willoch ble 35 år. Familien har frigitt dette bildet av ham.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway