Fædrelandsvennen

Invitert

- MARGUNN SERIGSTAD DAHLE

Sommer, ferie og fest. Ja, festlighet­ene dugger tett nå i juli, ikke minst på bryllupsfr­onten. Ikke mye kan heller måle seg med å få vaere del av en feststemt flokk som feirer kjaerlighe­ten. For et privilegiu­m å vaere invitert! Men for en følelse å ikke ha mottatt noen invitasjon.

Nettopp «Invitert» er tema på en av de kristne ungdomsfes­tivalene i sommer. Det treffer! Arrangøren spør blant annet: «Har du kjent på følelsen av å ikke vaere invitert? Har du kjent på følelsen av å vaere invitert til fest med masse folk? Har du blitt invitert med når du ikke hadde forventet det? Er du flink til å invitere andre inn i livet ditt? Vet du at Jesus inviterer deg? Hver dag!»

Vi merker hvordan spørsmålen­e angår våre egne liv og erfaringer, både på godt og vondt. Hvordan vi her utfordres både i forholdet til våre medmennesk­er og til Jesus. Og jeg er sikker på at deltakerne vil bli berørt av disse spørsmålen­e. Ikke bare på det mellommenn­eskelige plan, men dypere – i møte med den åpne invitasjon fra Jesus selv! Noen vil takke ja for første gang. Andre vil gjenoppdag­e – og takke ja på nytt. Andre igjen vil oppdage at dette angår hele livet.

Så møtes også vi med samme invitasjon - der vi er. En åpen invitasjon fra Han som sier at den som kommer til ham, aldri vil vises bort. Han som går med – hver dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway