Fædrelandsvennen

Hushovd tilbake til Tour de France

-

Etter en mangeårig jakt lyktes det TV 2 til slutt å få med Thor Hushovd som ekspert under Tour de France.

Tour de France-sendingene til TV 2 har blitt et veletabler­t produkt på norske tv-skjermer i juli. Hvert år siden 2003, samt i 1998 og 1999, har kanalen sendt rittet. Seerne vil kjenne igjen formatet fra tidligere i år, men i år er mannskapet forsterket med en tidligere norsk sykkelstje­rne.

– Nyheten i år er at vi har fått med Thor Hushovd på laget. Det er vi ekstremt glad for. Han er uten tvil den i Norge med mest Tour de Franceerfa­ring. Det han gir oss, er ting som bare han i hele Norge egentlig kan, sier vaktsjef André Haaland i TV 2 Sporten.

Det er ikke første gang kanalen har forsøkt å få med seg den tidligere verdensmes­teren i landeveiss­ykling på laget.

– Vi har prøvd i flere år for å si det sånn. Men det var ikke en veldig tungrodd prosess. Det var noen samtaler med flere folk i TV 2, så takket han ja til å bli en del av vårt team, fortsetter Haaland.

Hushovd ble presentert som TV 2s sykkeleksp­ert i mars. «Oksen fra Grimstad» skal analysere etappene og vaere til stede i start- og målområden­e.

– Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til Tour de France. Det er noe jeg har vaert en del av i en lang periode i mitt liv og karriereme­ssig en veldig viktig del av det. Også har jeg selvfølgel­ig ekstremt mye gode minner fra Tour de France, sier Hushovd (40) til TV 2.

Totalt 30 personer, henholdsvi­s seks i Bergen og 24 i Frankrike, jobber med TV 2s Tour de France-dekning.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway