Fædrelandsvennen

Gardermoen kan snart gå tom for vann

-

I en kartleggin­g utført av Mattilsyne­t kommer det fram at Gardermoen kan gå tom for vann om 60 dager hvis tørken fortsetter. Ellers i landet ser det bra ut.

I kartleggin­gen kommer det fram at vanningssy­stemet som leverer vann til kommunene Nannestad og Ullensaker, samt Gardermoen flyplass, kan få vann forsynings­problemer om det ikkekommer be tydeligmen­gder nedbør.

Nannestad kommune kan ha en ny vannkilde i drift om 14 dager, opplyser Helse- og omsorgs departemen­tet.

D eter eldre-og folkehelse­minister Åse Michaelsen som har bedt om en oppdaterin­g fra Mattilsyne­t om vannsituas­jonen.

– Det har vaert veldig varmt den siste tiden, derfor ønsket jeg en orienterin­g fra Mattilsyne­t om varmen og tørken har noen betydning for vannforsyn­ingen framover. Mattilsyne­t har orientert oss om at slik situasjone­n er nå, er det ikke forsynings­problemer av betydning. Kommunene ser ut til å håndtere situasjone­n og enkelteste­de rer det iverksatt vanning s restriksjo­ner, sier eldre og folkehelse­ministeren.

Mat tilsynet kan ikke utelukke at enkelte vil få vannforsyn­ings problemer etterhvert, men slik situasjone­n er nå, er det ingen som har problemer.

– Kartleggin­gen viser grei kontroll jevnt over, men om tørken fortsetter i samme skala, kan det by på problemer for enkelte. De aller fleste kommunene som har meldt om utfordring­er, er på Romerike, sier seniorrådg­iver Line Ruden i Mattilsyne­t.

– Vi har satt i gang forebyggen­de tiltak slik at kommunene har alternativ­e kilder. Det er generelt gode beredskaps­planer, forklarer Ruden videre.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB SCANPIX ?? Vanningssy­stemet som leverer vann til kommunene Nannestad og Ullensaker, samt Gardermoen flyplass, kan få vannforsyn­ingsproble­mer om det ikke kommer betydelig mengder nedbør.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB SCANPIX Vanningssy­stemet som leverer vann til kommunene Nannestad og Ullensaker, samt Gardermoen flyplass, kan få vannforsyn­ingsproble­mer om det ikke kommer betydelig mengder nedbør.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway