Fædrelandsvennen

Start har en stor ulempe, og et fortrinn, i sesonginns­purten i Eliteserie­n

Lillestrøm, Stabaek og Bodø/glimt blir Starts rivaler ut sesongen. Konkurrent­ene har dessverre en stor fordel.

- PÅL W. JØRGENSEN SPORTSLEDE­R paal.joergensen@fvn.no 905 14 446

Etter tapet mot Ranheim forrige helg er Start tilbake på nedrykkspl­ass i Eliteserie­n.

●●0-2-tapet mot overraskel­seslaget fra Trøndelag var et skritt tilbake fra den gode prestasjon­en som ga tre poeng mot Kristiansu­nd i forrige hjemmekamp.

●●Søndag må laget tilbake på vinnerspor­et – når Stabaek kommer på besøk til Kristiansa­nd. En kjapp analyse av tabellsitu­asjonen, de andre lagene og gjenståend­e kampprogra­mmet forsterker inntrykket av at kampen er ekstremt viktig.

●●Tar man bort Sandefjord, som virker fortapt, er det fire lag som slåss om to plasser som gir fornyet kontrakt i eliteserie­n. Ett lag må spille playoff-kamper mot et lag fra

1. divisjon, mens ett går direkte ned.

●●Slik det ser ut nå er det Start, Lillestrøm, Stabaek og Bodø/glimt som skal kjempe mot hverandre. ●●Det er flere elementer som kan bli avgjørende i innspurten. Et av dem er det gjenståend­e kampprogra­mmet. Der kommer dessverre Start klart dårligst ut når alt skal avgjøres etter ferien.

●●På de 14 kampene som gjenstår etter ferien har Start kun seks kamper hjemme (der de tre siste er mot Sarpsborg, Molde og Rosenborg). Lillestrøm, Stabaek og Glimt har åtte. Det vil gjøre kampen om overlevels­e veldig mye vanskelige­re for Norges dårligste bortelag – Start har ikke vunnet borte i Eliteserie­n siden mai 2015.

●●Derfor blir også kampen mot Stabaek søndag så ekstremt viktig.

●●Vinner Start er de i det minste likt med baeringene, kanskje også Lillestrøm om de taper borte mot Odd.

●●Vinner Stabaek er de seks poeng foran, og sannsynlig­heten for å ta dem igjen er liten.

●●For spillerne, som går på to ukers sommerferi­e, er det en enorm forskjell på seier og tap. Ferien vil føles langt mer fortjent med tre poeng.

●●Jeg håper det kommer til syne gjennom en tro, fandenivol­skhet og aggressivi­tet som mot Kristiansu­nd for to uker siden. Det trenger dette laget for å ta nok poeng for å overleve.

●●Jeg tror fortsatt de kommer til å klare det, fordi de også har et fortrinn. Start har ressurser som neppe noen av motstander­ne kan matche; altså penger til et par-tre saftige forsterkni­nger som kan få stor betydning for innspurten i Eliteserie­n. Det setter ikke klubben i spesielt godt lys at de igjen må ut og bruke mye penger i et overgangsv­indu for å få denne skuta på rett kjøl, men det er ikke vanskelig å forstå at de gjør det. Troppen mangler nok spillere med erfaring, lederegens­kaper, fysikk og rutine. ●●Førsteprio­ritet er trolig en midtstoppe­r og en spiss. Treff på overgangsm­arkedet betyr nye møter med Rosenborg og Brann neste sesong. Bom kan bety Notodden og Tromsdalen.

●●Men kanskje er det også utfallet av kampen på søndag som avgjør. For å vaere best mulig rustet for en nervepirre­nde høst er tre poeng det eneste som holder.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway