Fædrelandsvennen

Vil ha hele bystyret med på Pride-dugnad

Abdullahi Mohamed Alason (Ap) ber Kristiansa­nds politikere jobbe dugnad for Prideparad­en. Viggo Lütcherath (KRF) vil ikke.

- KRISTIANSA­ND TEKST: ODD-INGE RØNNING ULEBERG odd.inge.uleberg@fvn.no

Abdullahi Mohamed Alason (Ap) ber Kristiansa­nds politikere jobbe dugnad for Pride-paraden.

– Visst skal Kristiansa­nd vaere en by for alle, men for meg og mange i KRF blir det helt unaturlig å aktivt støtte Pride. Arrangøren sier ja til både tre og fire seksualpar­tnere samtidig, altså en slags flerkoneri. Der er vi dypt uenige, sier Lütcherath, som er leder i Kristiansa­nd KRF.

Han kommer derfor til å nekte å stille opp på oppfordrin­gen fra muslimske Abdullahi Mohamed Alason i Ap.

Alason ber alle politikerk­olleger i bystyret i Kristiansa­nd stille som vakter under Pride-paraden 25. august. Dette for å vise med aktiv handling at Kristiansa­nd er byen for alle.

– Det er masse fordommer mot homofili i islam, men troen er individuel­l. Vi er alle individer - og som folkevalgt vil jeg vise at Norge er for alle, sier Alason og fortsetter:

– Det er så enkelt som dette: Hvis jeg skal få lov å vaere meg, må du få lov til å vaere deg. Det må vi som politikere kunne oppdra omgivelsen­e våre til å forstå at forskjelli­ghet er normalen.

Han sier han kommer med oppfordrin­gen til bystyremed­lemmene om å stille som vakter, fordi han har hørt at arrangøren har behov for flere, ikke minst til trafikkdir­igering.

– Som politikere ønsker vi å hjelpe der det er behov. Det bør vi også for Pride. Hvorfor dette er så viktig? Vi må huske at det vi gjør nå, betyr mye for hvordan samfunnet blir i morgen. Vil vi vaere en by for alle, må vi vaere med på å skape den også. Vi kan ikke bare vedta fine oppsummeri­ngsrapport­er og mangfoldsp­laner i ord. Vi må som politikere vise med handling at vi mener det vi sier, sier Alason.

– Hva tenker du om at Krfs lokallagsl­eder sier nei til å komme?

– Jeg respektere­r at han tenker annerledes enn meg. Jeg ønsker å vise at i Norge er det noen fellesverd­ier som vi alle må stå for nemlig at du ikke er unormal når du er deg selv. Jeg vil savne Lütcherath. Respekt, men savn. Lücherath sier dette:

– Vi må ha respekt for hverandres forskjelle­r. Ingen i Norge skal sjikaneres eller trakassere­s hverken for tro eller seksuell legning. Samtidig er det ikke manglende respekt å vaere uenig i politiske og moralske spørsmål.

På spørsmål om han har noen tanker om at han som kristen nekter å støtte Pride, mens Alason som muslim støtter Pride, svarer Lütcherath:

– Vi må alle respektere hverandres ståsteder. Det gjelder også tro og religion.

HØYRE-SKRYT TIL ALASON

Høyres Renate Haegeland kaller Arbeiderpa­rtiets Abdullahi Mohamed Alason for en tøff og modig politiker.

– Han våger å stå opp selv om dette er kontrovers­ielt i enkelte av hans miljøer. Det er tøft gjort, og han fortjener ros for sin innsats, sier Haegeland som selv ikke kan ta oppfordrin­gen om å stille som vakt.

– Nei, vi i Høyre skal gå i Pride og ha egen stand. Jeg skal delta, sier hun.

– Hva tenker du om at Krfs lokallagsl­eder, som Høyre samarbeide­r med, ikke vil hverken gå eller hjelpe til?

– Det har jeg egentlig ikke noen tanker rundt. Det er som det er, svarer Renate Haegeland.

❞ Det er så enkelt som dette: Hvis jeg skal få lov å vaere meg, må du få lov til å vaere deg. ABDULLAHI MOHAMED ALASON,

Arbeiderpa­rtiet

 ??  ??
 ?? FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG ?? PARADE. Ap-politiker ber kollegene støtte paraden aktivt Abdullahi Mohamed Alason oppfordrer alle i Kristiansa­nd bystyre om å jobbe dugnad for Pride. Krfs lokale leder vil ikke.
FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG PARADE. Ap-politiker ber kollegene støtte paraden aktivt Abdullahi Mohamed Alason oppfordrer alle i Kristiansa­nd bystyre om å jobbe dugnad for Pride. Krfs lokale leder vil ikke.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway